Takip Et

SON DAKİKA

KESK Aydın Şubesi, İzmir mitingine katılacak

24 Mayıs 2016, Salı 17:50

     


KESK Aydın Şubesi 28 Mayıs’ta İzmir’de gerçekleştirilecek Bölgesel İzmir mitingi öncesinde Efeler’de basın açıklaması yaptı. Şubede düzenlenen toplantıda KESK Şubeler Platformu adına konuşan Büro Emekçileri Sendikası Aydın Şube Başkanı Musa Ekici, emekçileri, İzmir’de yapılacak bölge mitingine katılmaya davet ederek, “Çocuklarının ve ülkenin geleceğinden endişe eden herkesi geleceğimize sahip çıkmak için mitinge bekliyoruz” dedi.

Laik eğitim, laik yaşam ve iş güvencesinden vazgeçmeyeceklerini söyleyen BES Aydın Şube Başkanı, “Türkiye, benzer örneklerini ancak faşist rejimlerde görebileceğimiz, baskıcı, otoriter ve antidemokratik politika ve uygulamalara giderek daha fazla sahne oluyor” diye konuştu. Türkiye’de tarihinde eşi görülmemiş bir savaş politikası izlendiğini kaydeden Ekici, “Bu gidişatı eleştirenler ise AKP’nin yürüttüğü cadı avının kurbanı yapılmak isteniyor. Milli iradeyi sadece kendisi için meşru görenler, kendisi gibi düşünmeyen milletvekillerini cezaevine göndermekle tehdit ediyor. Akademisyenler, gazeteciler, sendikacılar, sanatçılar, öğrenciler, kısaca tüm muhalif her ses, her düşünce susturulmak isteniyor” ifadelerini kullandı.

“KAPIKULU YAPMAYI ARZULAMAKTADIR”

AK Parti’nin, patronların ve sermaye çevrelerinin gönlünü hoş tutmanın peşinde olduğunu söyleyen Ekici, sözlerine şöyle devam etti: “Taşeron işçileri kadroya geçireceğiz, yalanına sarılıp işçilerin kıdem tazminatına göz dikiyor. Kamuda iş güvencesine saldırarak, esnek ve güvensiz istihdam kapısını aralıyor. Kendi arzuları doğrultusunda yeni bir toplum yaratmaya çalışıyor. Kurumlar arası birçok protokoller yapılarak camilerde patronların çıkarlarını savunan ‘Greve çıkmanın caiz olmadığını’ anlatan vaazların verilmesi sağlanıyor. Başta eğitim ve bilim emekçileri olmak üzere on binlerce kamu emekçisi hakkında hukuksuzca soruşturmalar açılmıştır. Bu baskı, sürgün ve işten atma politikasının amacı, tüm kamu emekçilerini kendisine kapıkulu yapmaktır.”

28-29 Mayıs tarihlerinde 9 ilde bölgesel mitingler yapacaklarını bildiren Ekici, herkesi İzmir mitingine davet etti (ÖZGE SÖNMEZ)







 
Son Eklenen Haberler