Takip Et

SON DAKİKA

İşçi, işsiz kalmaktan korkuyor

22 Aralık 2023, Cuma 17:29

     


2024 yılının asgari ücretinin belirleneceği şu günlerde Aydınlı vatandaşlara asgari ücret taleplerini sorduk. Vatandaşlar asgari ücretin artmasını istese de artan asgari ücret ile birlikte işsiz kalmaktan korkuyor.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

2023’ün son günlerinde belirlenecek olan yeni asgari ücret için Aydın halkına mikrofon uzattık ve bekledikleri ücretin kaç para olduğunu sorduk. 16-17 bin bandında asgari ücret beklediğini, eğer ücretin bu fiyatın zerine çıkarsa iş verinin işçi çıkarmak zorunda kalacağını ifade eden Bilgin Oğuz “Asgari ücreti 17 bin civarı olmalı. Çünkü fazlası olmaz, fazlasını işveren vermek istemez. Devlet belki 17’den fazlası olsun ister ama işveren bunu kabul etmez. 17 binden fazlası olursa işveren sıkıntı yaratacak ve işçi çıkaracak” dedi.

BİR EVİN GİDERİ 15 BİN TL

Ev kirasına 9 bin TL ödediğini ve güncel asgari ücretin geçim için yetersi olduğunu ifade eden Emrah Çınar, “Şu an benim oturmuş olduğum evin kirası 9000 TL, iki tane çocuğum var. Çocuklarımın bakımı, evin gideri nerden baksanız 15 bin TL’yi buluyor. Bu yüzden asgari ücret en az 20 bin TL olmalı ki bu insanlar geçinebilsin” şeklinde konuştu.

“BELKİ DE 20 BİN TL BİLE YETMEYECEK”

Asgari ücretin 20 bin TL olmasını isteyen Erdoğan Eriş, “Asgari ücret en az 20 bin TL olmalı. Ş andaki ücret yetmiyor zaten, belki de 20 bin TL bile yetmeyecek” ifadelerini kullandı.

“EV KİRALARI ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR”

Ev kiralarının orantısız artışına dikkat çeken, Selim Balcı “Asgari ücretin 16-17 bin arasında olması gerekiyor. Şu andaki ekonomik durumu görüyorsunuz ev kiraları almış başını gidiyor. Çocuk okutacaksınız günlük eline en az 100 TL harçlık veriyorsunuz, geçim şartları çok zorlaştığı için asgari ücret en az 17 bin TL olmalı. Aslında bu bile yeterli değil, gönülden 20-25 bin TL olması geçiyor ama verilebilecek en maksimum 17 bin olduğunu düşündüğümüz için 17 bin istiyoruz” dedi.

“GEÇİNMEK ÇOK ZOR”

Bu şartlarda geçinmenin çok zor olduğunu aktaran, Bilal Solak, “Asgari ücret en az 20 bin TL olmalı. Çünkü bu ülke şartlarında hiçbir şey alamıyoruz, geçinmek çok zor” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞIMIZ DA FEDAKARLIK YAPSIN

Yaşanan depremden dolayı asgari ücretin 15-16 bin TL olması gerektiğini söyleyen Hüseyin Durmuş , “Asgari ücret en az 15-16 bin TL olmalı. Ülkenin ekonomisinden ve yaşanan depremden dolayı 2024 yılında asgari ücretin 16.000 TL olması gerektiğini düşünüyorum, vatandaşımızın da biraz fedakarlık yapması gerektiğini düşünüyorum” dedi. (ERDAL AYDIN


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler