Takip Et

SON DAKİKA

Muğla’nın en küçük ilçesi olan Kavaklıdere doğalgaza kavuştu

22 Haziran 2021, Salı 16:40

     


Muğla’nın en küçük ilçesi olan Kavaklıdere doğalgaza kavuştu. 2019 yılında Kavaklıdere'ye doğalgazı getireceklerini söylediklerinde birçok kişinin buna inanmadığını ifade eden Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, "Yasa ve yönetmeliğe göre nüfusu 20 binin altında olan yerleşim yerlerine doğalgazın gelmesi mümkün değil. Biz bu durumu Cumhurbaşkanımıza arz ettiğimizde Cumhurbaşkanımız Enerji Bakanlığına yönetmeliğin değişmesiyle ilgili talimat verdi. Böylece Türkiye’de nüfusu 20 binin altında olmasına rağmen doğalgazın geldiği ilk ilçe Kavaklıdere oldu" dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Muğla'nın 11 bin nüfuslu ilçesi Kavaklıdere'ye geçtiğimiz Nisan ayında doğalgaz geldi. Daha fazla nüfusa sahip ve Kavaklıdere'den daha büyük olan bazı ilçelere doğalgaz gelmezken Muğla'nın en küçük ilçesi olan Kavaklıdere'yi doğalgazla buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarına dikkat çeken Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, “Bazı vatandaşlar, 2019 yılında Kavaklıdere’ye doğalgazı getireceğimizi söylediğimizde 150 bin nüfuslu ilçelere, merkez ilçelere bile doğalgaz gelmemişken nüfusu 11 bin olan Muğla’nın en kırsal ve küçük ilçesi Kavaklıdere‘ye doğalgazın geleceğine inanmamıştı. 2019 yılında başladığımız doğalgaz projesi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği talimatla tamamlandı ve Kavaklıdere’yi doğalgazla buluşturduk” dedi.

KAVAKLIDERE'YE DOĞALGAZ GETİRMEK İÇİN YÖNETMELİK DEĞİŞTİRİLDİ

Demir, “Yasa ve yönetmeliğe göre nüfusu 20 binin altında olan yerleşim yerlerine doğalgazın gelmesi mümkün değil. Biz bu durumu Cumhurbaşkanımıza arz ettiğimizde, nüfusu 20 binin altında olan yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşların da doğalgazla ısınmasının hakkı olduğunu beyan ettiğimizde, Cumhurbaşkanımız Enerji Bakanlığına yönetmeliğin değişmesiyle ilgili talimat verdi. Böylece Türkiye’de nüfusu 20 binin altında olmasına rağmen doğalgazın geldiği ilk ilçe Kavaklıdere oldu. Kavaklıdere’ye doğalgazın gelmiş olması Türkiye’deki 20 bin nüfusun altında olan diğer yerleşim yerlerine doğalgaz yatırım yapılmasının da önünü açtı” diye konuştu.

Doğalgaz açılışını 2 Nisan’da yaptıklarını ifade eden Demir, “Kavaklıdere’nin yüzde 80’i doğalgazı kullanıyor. Haziran ayının sonuna kadar Kavaklıdere ilçe merkezinin tamamında doğalgaz projemiz tamamlanacak. Doğalgaz yatırımının Kavaklıdere halkının yaşam standartını ve yaşam kalitesini arttıracağını düşünüyorduk. Onun için doğalgaz yatırımını çok önemsiyorduk. Muğla’nın en küçük ve kırsal ilçesi olan 11 bin nüfuslu Kavaklıdere’ye özel talimat vererek yönetmelik değişikliğini sağlayan Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

VATANDAŞLAR DOĞALGAZ YATIRIMINDAN MEMNUN

Vatandaşların yapılan yatırımdan memnun olduğunu dile getiren Demir, “Doğalgazı kullanan vatandaşların yüzleri gülmeye başladı. Yaşam standartları ve yaşam kaliteleri arttı. Vatandaşımız yapılan doğalgaz yatırımından memnun olduklarını sıkça söylüyor” diye konuştu.

Kavaklıdere Belediyesi olarak yoğun bir çalışma içerisinde olduklarına dikkat çeken Demir, “Kavaklıdere Belediyesi olarak yaptığımız yatırımlar içerisinde Küçük Sanayi Sitesi var. Küçük Sanayi Sitesinin inşaatı devam ediyor. Bunun yanı sıra Çayboyu Mahallesinde 2 bin 200 metrekarelik İş ve Kültür Merkezinin inşaatı devam ediyor. Menteşe Mahallesinde Muğla ilimizde ilk defa kentsel dönüşümle ilgili eski ve çürük binaların yıkılmasıyla birlikte orada kent meydanı oluşturma çalışmamız var. 2021 yılında Kavaklıdere merkezindeki Küçük Sanayi Sitesinin yapımı, Çayboyu Mahallesindeki İş ve Kültür Merkezi ve Menteşe Mahallesindeki 3 bin 200 metrekarelik kent meydanı tamamlanacak” dedi.

KAVAKLIDERE'DE TOKİ PROJELERİ DEVAM EDİYOR

Kavaklıdere’deki TOKİ projelerinin de devam ettiğini ifade eden Demir, “Kavaklıdere ilçe merkezindeki 4. Etap Toki projesi ihale aşamasında. Şu ana kadar Kavaklıdere’de tamamlanan 5 farklı TOKİ projesinde vatandaşlarımız yaşıyor. 6. Etap TOKİ projesi tamamlandı, önümüzdeki ay anahtar teslimi yapacağız. Çamlıbel Mahallesinde ilçemizin 8. Etap TOKİ projesi olacak olan Çamlıbel TOKİ projemiz için de ihale çalışmalarımız devam ediyor. Böylece 11 bin nüfuslu Kavaklıdere’de 6 Etap TOKİ projemiz bitti, 7. ve 8. Etap TOKİ projelerimizin hazır olmasıyla ilçemizde yaşayan insanların depreme dayanıklı, sağlam evlerde yaşamalarının önünü açıyoruz. TOKİ projelerinin ilçemize kazandırılmasında bize desteklerini esirgemeyen Çevre ve Şehircilik Bakanımıza ve TOKİ Başkanına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

"EN BÜYÜK HEDEFİMİZ VATANDAŞLARIMIZIN MARMARİS'TE YAŞAYAN VATANDAŞLARLA AYNI İMKANLARA SAHİP OLMASIYDI"

İlçe merkezinde sokak sağlamlaştırma çalışmalarının da devam ettiğini belirten Demir, “Kavaklıdere ilçesi olarak Muğla’nın diğer ilçeleri olan Marmaris, Bodrum, Fethiye, Milas gibi ilçelerle yarışıyoruz. Biz Denizli’nin, Isparta’nın, Afyonkarahisar’ın ilçesi olsak aslında çok avantajlıyız. Yıllar içerisinde Kavaklıdere’nin gelişmişlik olarak biraz daha geride kalmış olması nedeniyle biz aradaki farkı kapatma çabası içerisindeyiz. En büyük hedefimiz Kavaklıdere’de yaşayan vatandaşlarımızın Marmaris’te yaşayan insanımızın imkanlarına sahip olmasıydı. Fethiye’de hangi hizmetler varsa, orada yaşayan vatandaşların hayatını kolaylaştıracak hangi çalışmalar varsa Kavaklıdere’de de olsun istiyorduk. Biz bunu geride bıraktığımız 17 yıllık belediye başkanlığımız döneminde sağladık ve farkı kapattığımızı düşünüyoruz. Kavaklıdere’nin merkezinde ve mahallelerinde yaşayan vatandaşlarımız daha önceleri diğer ilçelerde yaşayan vatandaşları gıpta ile bakarken şimdi Kavaklıdere’nin nüfusunun 10 katı fazla olan ilçelerde yaşayan vatandaşların ilçemizden övgüyle bahsettiğini duyuyoruz” dedi.

DEMİR'DEN KAVAKLIDERE'YE DAVET

Herkesi Kavaklıdere’ye davet eden Demir, “Huzurun ve sakinliğin şehri olan, doğayla iç içe, sosyal yapısı bozulmamış Muğla’nın en kırsal ve en küçük ilçesi Kavaklıdere’ye herkesi bekliyoruz” diye konuştu. (DUYGU DİLEK)







 
Son Eklenen Haberler