Takip Et

SON DAKİKA

''Diş tedavisinde koruyucu uygulamalara ağırlık verilmeli''

21 Kasım 2016, Pazartesi 13:33

     


Aydın Diş Hekimleri Odası, her yıl 22 Kasım tarihinde yurt genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanan ‘Dünya Toplum Diş Sağlığı Haftası’ nedeniyle düzenlediği basın toplantısında, diş sağlığının önemini vurguladı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Hafta içinde çeşitli etkinliklerle kutlanacak olan ‘Dünya Toplum Diş Sağlığı Haftası’, Aydın Diş Hekimleri Odası Başkanı Günhan Eskicioğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle Aydınlı diş hekimlerinin, Atatürk Anıtı’na çelenk bırakmalarının ardından gerçekleştirdiği saygı duruşuyla başladı.

“TÜRKİYE’DEKİ DİŞ HASTALIKLARI ÖNLENEMEZ BOYUTLARDA”

Ardından Aydın Diş Hekimleri Odası’nda yapılan basın toplantısında, ağız ve diş sağlığının önemini vurgulayarak kamuoyuna bilgi veren Aydın Diş Hekimleri Odası Başkanı Eskicioğlu, ‘Ulusal Ağız Diş Sağlığı Projesi’nin bir an önce hayat geçirilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye’deki diş ve diş eti hastalıklarıyla diş çürüklerinin önlenemez bir yükselişte olduğuna değinen Eskicioğlu, Sağlık Bakanlığı'nca yıllardır koruyucu uygulamalar yerine tedavi edici hizmetlerin öne alındığını ileri sürdü. Kamuda çalışan diş hekimlerinin stratejik personel olarak kabul edilerek, atama ve yer değiştirmeyle ilgili pek çok haktan yararlanmalarının da engellendiğini söyleyen Eskicioğlu, gerekli hukuki sürecin Türk Diş Hekimleri Birliği tarafından başlatıldığını belirtti.

Hafta içinde çeşitlik etkinliklerle kutlanacak ‘Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası’ nedeniyle Aydın Diş Hekimleri Odası olarak kokteyl vereceklerini duyuran Eskicioğlu, 26 Kasım’da Kuşadası Korumar Hotel’de meslekte 25. 40. ve 50. yılını dolduran diş hekimlerine plaket vereceklerini duyurdu. (MURAT TAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler