Takip Et

SON DAKİKA

Aydın’da iş imkanı orada!

21 Şubat 2024, Çarşamba 16:09
Son güncelleme: 21 Şubat 2024, Çarşamba 16:25

     


Aydın’ın ilk operatörlük kursu olan Belgesem çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Belediyelerle ile yapılan anlaşma sonucu vatandaşlara yüzde 50 indirimli kurs verdiklerini ifade eden kurs sahibi Okan Sezgin, kadın erkek farketmeksizin operatörlük belgesi almak isteyen herkesi Belgesem’e davet etti.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Bir Aydınlı olarak böyle bir hizmet vermekten mutluluk duyduğunu ifade eden Sezgin, iş makineleri kullanımında kadınları daha aktif görmek istediğini belirtti. Ayrıca belediyeler ile yapmış olduğu anlaşma ile yüzde 50 indirim fırsatı sağladığını aktaran Sezgin, profesyonel kadrosu ile kursiyerlerine milli eğitim bakanlığı onaylı belgeler ile iş imkanı sağladıklarını söyledi.

“50 KURSİYERİMİZİ İŞ VEREN İLE BULUŞTURUP, İŞ İMKANI SAĞLADIK”

Aydın’da iş makinesinde ilk tarım makinesinde tek olan Operatörlük Kursu sahibi aynı zamanda öğretmeni olan Okan Sezgin, “Geçen sene başında açtığımız işletmemizi çok güzel bir yere taşıdık. Hem Aydın’ın en büyük eksiliğini gidermiş olduk hem de gençlerimize yeni iş kapısı açılmasını sağladık. Gerek eğitim kalitemiz gerekse öğretmen kapasitemizle iddia ediyorum Ege’nin en iyileri arasında yer alıyoruz. Bunun bir Aydınlı olarak görevimiz olduğunu düşünüyorum. Aydın’a hizmet benim görevim bunu da yerine getirdiğim için çok mutluyum. 3 ay önce belediyeler ile yapmış olduğumuz anlaşmalar gereği vatandaşımıza yüzde 50 indirim yaparak, belediye başkanlarımızın büyük desteğini alarak arkamıza bu kurslardan faydalanmalarına vesile olduk. Hatta hiç araç kullanmayı bilmeyen bayan adayların eğitimlerini normal eğitimlerimizin üstüne çıkarak gerçekleştirdik ve birçoğunu meslek sahibi yaptık. İnstagram sayfamızdan firmaların bize ilettiği elaman aranıyor ilanlarını paylaşarak, yaklaşık 50 kursiyerimizi işveren ile buluşturarak iş sahibi olmasın sağladık. Bu bizim için çok guru verici bir durum. Daha önümüzde yapılacak olan çok işimiz var. Ben ve profesyonel ekibim çok gayretli bir şekilde çalışıyoruz” dedi.

“KADIN ADAYLAR BİZ ERKEKLERDEN ÇOK DAHA İYİLER”

Kadın kursiyerlere verilen eğitim ve kadınların bu alanda olan başarısına değinen Sezgin, “Aydın’ın ilk kadın bekoloder operatörünü biz kursumuzda eğitim verdik. Kendisi kursumuza geldiğinde hiç araç kullanmayı bile bilmiyordu. İş makinelerinin büyüklüğü kadınların onları kullanmayacağı anlamına gelmiyor. Hatta şöyle bir şey söyleyeyim kadınlar biz erkeklerden çok daha iyiler bu konuda. Bu anlamda sadece teşvik edilmeleri gerekiyor. Zaten bir kere üzerine çıktıktan sonra makinenin kullanımının ne kadar kolay olduğunu kendileri de görüyor. Çünkü makineler artık son sistem, son teknoloji ye göre üretilmiş, kullanımı çok basit. İşin mantığını kapmaları yeterli, bu eğitimi aldıktan sonra ise biz onların her zaman yanında oluyoruz. Belgeyi verip “Tamam işimiz bitti” demiyoruz. Kursiyerlerimizle birlikte bir iş arayışı, işe yerleştirdikten sonraki dönemlerde bile onların yanında olmaya çalışıyoruz. Bu şekilde yaklaşımımız her geçen gün aday sayımızı yükseltmemize sebep oluyor” ifadelerini kullandı.

“BELEDİYELERDE GİDİP BAZI TEORİK EĞİTİMLERİ BİREBİR ADAYLARIMIZA VERİYORUZ”

Belediyelerle ilgili yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler veren Okan Sezgin,” Belgesem olarak her ayın başında bizim dönemimiz açılmış oluyor. O dönem içerisinde belli aday kaydı gerçekleştiriyoruz. Bununla birlikte uygulamalı ve teorik eğitimlerimiz başlıyor. Belediyelerle yaptığımız protokol içeriğinde benim belediyeye gidip eğitim vermem de var. Adaylarımıza teorik eğitim için buraya kadar yormuyoruz, ben gidip teorik eğitimlerini birebir adaylarımıza veriyorum. Tabi gerekli olan teorik eğitimlerin bir kısmını da gelip burada alıyorlar. Uygulamalı eğitimlerimiz ise kursumuzda gerçekleştiriyoruz. Çünkü makinalarımızı birebir kullanarak bizim makinelerimizle sınava girecekleri için aynı makine üzerinden eğitim almaları çok daha kolay oluyor. Adaylarımızın yarısı kullanmayı biliyor olarak geliyor, bir çoğu kullanmayı bilmiyor. Hiç kullanmayan adaylarımız varsa , makineleri normal eğitimlerimizin gerek iki kat katı, gerekirse üç katı eğitim vererek kullanır vaziyete getirerek belgelerini teslim ediyoruz. Belgelerini teslim ediyoruz derken bu sınavları Milli Eğitim Bakanlığından gelen hocalarımız yapıyor. Onlar uygun görürlerse, sınavdan geçerlerse adaylarımız belgeye hak kazanıyorlar. Biz o sınavdan geçebilecek şekilde aday yetiştiriyoruz. Şu ana kadar 2 bin 500 tane adayımız oldu, yaklaşık 2 bin 300 tanesi de başarılı bir şekilde bu belgeleri almaya hak kazandı” şeklinde konuştu. (ERDAL AYDIN) 

 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler