Takip Et

SON DAKİKA

“4 gündür elektrik problemi yaşıyoruz”

21 Ocak 2021, Perşembe 12:40

     


tvDEN'de yayınlanan Z Raporu programına konuk olan Muğla’nın Bodrum İlçesi Bitez Mahallesi Muhtarı Seda Özgüçlü, “Yaklaşık 4 gündür bir elektrik problemi yaşıyoruz. Bazı bölgelerimizde elektrik kesintisinden dolayı mağdur olan vatandaşlarımız var. Bunun nedeninin de yetkililer tarafından aşırı nüfus olduğu söylendi” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Son dört gündür elektrik kesintisinin yoğun olarak yaşandığı Muğla’nın Bodrum İlçesi Bitez Mahalle Muhtarı Seda Özgüçlü, tvDEN ekranlarında yayınlanan Gazeteci Mehmet Aydın’ın hazırlayıp sunduğu Z Raporu’nun konuğu oldu. Özgüçlü, elektrik kesintisinin altyapıdaki sorunlardan dolayı meydana geldiğini söyledi.

“SEDA ÖZGÜÇLÜ KİMDİR?”

Özgüçlü, “Doğma büyüme Bodrumluyum. Uzun zamandır Bitez’de yaşıyorum. Burada evlendim ve burada yaşamımı sürdürüyorum. Muhtarlığımda ilk dönemim bir buçuk yıl oldu. Böylesine zorlu pandemiyle iç içe geçen son bir yıl yaşadım. Bitez çok güzel bir beldedir, aynı zamanda çok büyüktür. Yaklaşık 11 bin küsur nüfusa sahip. Plajı ve doğası çok güzeldir. Mandalina bahçelerimizle anılmaktayız. Hala süren bir mandalina bahçesi potansiyelimiz var. Dışarıdan gelen vatandaşlar burayı yaşamak için de tercih ediyorlar. Bu bizim için mutluluk verici bir şey oluyor ama aynı zamanda peşi sıra bir sürü sorunu da beraberinde getiriyor. Onun dışında gerçekten benim de yaşamayı isteyeceğim nadide yerlerden biridir Bitez” dedi.

“MUHTARLIĞI İNSANLARA YARDIM ETMEK İÇİN BASAMAK OLARAK GÖRDÜM”

Muhtarlığa yeni başladığını söyleyen Özgüçlü, “Muhtarlığa ilk kez aday oldum. Ben 13-14 yıl okul aile birliklerinde gönüllü olarak çalışıyorum zaten. Ben muhtarlığı insanlara, vatandaşlara yardım etmek için bir basamak olarak gördüm her zaman. ‘İnsanlara nasıl daha rahat ulaşabilirim, nasıl yardımcı olabilirim?’ hep o bakış açısıyla gördüm. O nedenle düşündüğümde bunun en mantıklı, en kolay ve ulaşılabilir yer olarak muhtarlık olduğuna karar verdim. Bazı hedeflerle yola çıkıyorsanız o hedefleri gerçekleştirmek içinde uygun ortamlar gerekiyor. Pandemi dönemi bana şunu gösterdi, insanlara daha rahat bir şekilde yardımcı olabildim. Çok fazla yardım etmem ve ilgilenmem gereken kişiler vardı, özellikle 65 yaş üstü olsun, pandemi de dışarıya çıkamayacak olan kronik rahatsızlıkları bulunan insanlar olsun bunlara daha rahat bir şekilde yardımcı olabildim. Pandemi aslında benim yardım amacıyla çıktığım yolda bir basamak oldu. Pandemi olmasaydı evet çok iyiydi, çünkü hiç kimse bulaşıcı bir hastalığı tercih ederek bir yardım yoluna başvurmaz ama en azından bu da bana insanlara yardım edebilmek için bir yol açtı. Keşke pandemi olmasaydı ama şahsım adına benim için sıkıntılı bir dönem olmadı. Zenginlik, fakirlik diye kimseyi ayırt etmiyorum bence zenginlik insanın kalbindedir, hayata bakış açısındadır. Her sınıftan ve konumdan insana da bu vesileyle yardımcı oluyorum ” diye konuştu.

“ELEKTRİK KESİNTİSİ SORUNU ALT YAPI KAYNAKLI”

Bodrum’daki elektrik sorununa değinen Özgüçlü, “Yaklaşık 4 gündür bir elektrik problemi yaşıyoruz. Bazı bölgelerimizde elektrik kesintisinden dolayı mağdur olan vatandaşlarımız var. Bunun nedeninin de yetkililer tarafından aşırı nüfus olduğu söylendi. Evet çok göç aldık şu an yazlıkçı olarak gelen kişilerde evlerine dönmedikleri için bir yoğunluk yaşıyoruz. Gönül isterdi ki bu yoğunluğu göz önüne alarak zamanında bazı müdahaleler yapılsaydı. Yazın nüfus olarak burası çok artıyordu ama kışın düşüyordu çünkü insanlar memleketlerine yaşam alanlarına geri dönüyorlardı. Şu anda burayı daha rahat ve güvenilir buldukları için kışı da geçirmeyi planlıyorlar. Bunun en büyük etkeni pandemi döneminin olmasıydı. Özellikle insanlar ısıtmaya yöneldikleri için bir mağduriyet oluştu çünkü alt yapı kaldırmıyor. Alt yapı kaldırmadığı için sürekli olarak trafolarımız patlıyor. Biz sürekli olarak AYDEM’le görüşme halindeyiz. AYDEM İlçe Müdürümüz ile görüşüyoruz, 186 şikâyet hattı ile görüşüyoruz. Çözüm bulunuyor ama çok geç bulunuyor, yani insanlar gerçekten şu an aşırı soğukların da gelmesiyle birlikte bir mağduriyet yaşadılar. Eminim ki yetkililerde bunun olmasını istemezdi ve inanıyorum ki en kısa sürede buna çözüm bulacaklar. Yapabileceğimiz bir şey varsa biz Bitez halkı olarak ve ben muhtar olarak AYDEM’e her zaman yardımcı olmaya çalışıyoruz. Halkımız tepki koyuyor ama gerçekten çok uzun süre elektrik kesiliyor, 7-8 saati bulan kesintiler oluyor. Yine de Bitez Mahallesi halkının anlayışlı davrandığını düşünüyorum” dedi.

“YETKİLİLER ALTYAPIYI GÜÇLENDİRECEKLERİNİ SÖYLEDİ”

Özgüçlü, “Ben elektrik sorunuyla ilgili görüşme yaptım. AYDEM müdürümüzle görüştüm. Arızadan sorumlu müdürümüzle görüştüm, AYDEM yetkilileri, ‘Biz gerekli önlemleri alacağız, halkın mağdur olması bizi çok üzüyor en kısa sürede trafolarımızı güçlendirme çalışması yapıp alt yapıyı güçlendireceğiz’ dedi, bizde bunu bekliyoruz. Yani bizim vatandaşımız rahatını ister, elektriği, suyu olsun, alt yapısı düzgün olsun ister. Herhangi bir sıkıntıda neden olduğunu ya da nasıl olduğunu sorgulamaz, biz bunun çözümünü istiyoruz bizim elektriğimizi suyumuzu verin der. Bu durumda yetkililere acil bir çözüm yolu bulmayı açmalı. Bu sadece benim mahallem içinde geçerli değil, Bodrum’un birkaç mahallesinde daha bu sorun var. Mağdur olan vatandaşlarımız var ama benim inancım tam AYDEM’in en kısa sürede bu mağduriyetleri gidereceğini düşünüyorum. Yarın kesinti olmayan bir güne uyanacağımızı umuyorum” dedi.

“ HERHANGİ BİR ŞİKÂYETİMİN KARŞILIK BULMADIĞI OLMADI”

Bodrum Belediyesi’nden tam destek aldıklarını belirten Özgüçlü, “İlk başta şunu söyleyeyim Sayın Kaymakamımız bizim her şekilde yanımızda yardımcımız. Muhtar olarak hiçbir sıkıntı yaşamıyorum. Büyükşehir Belediyemizle çok fazla diyaloğa girmiyoruz çünkü direk Bodrum Belediyesi’yle daha çok diyalog içindeyiz. Ben muhtar olarak söyleyeyim şu ana kadar her hangi bir şikâyetimin karşılık bulmadığını ya da çözüme kavuşturulmadığını görmedim. O yönden çok rahatım rahatlıkla bunu söyleyebilirim. Gerek Belediye Başkanımız gerekse belediyemizin muhtarlık birimi bize tam destek veriyorlar. İyi kötü bazı sıkıntılarımız oluyor, yollarımızda bazı sıkıntılar olabiliyor. Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü

(MUSKİ) ile çok sık diyalog haline girebiliyoruz çünkü bazen borular patlayabiliyor. Onlarda en kısa sürede müdahale ederek sorunlarımızı çözmeye çalışıyorlar ben herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum“ diye konuştu.

“SORUNLARDA İLK ARANAN KİŞİ OLMAK BENİ MUTLU EDİYOR”

Muhtar olarak bir gününü nasıl geçirdiğini anlatan Özgüçlü, “Sayın Kaymakamımızın da uygun gördüğü onayladığı belirli saatler içerisinde muhtarlıkta olmak durumundayım. Pandemi döneminden dolayı sabit saatlerde sürekli olarak muhtarlıkta duramıyorum. Yani bir vatandaşın ihtiyacı oluyor, sabah kalkıyorum rutin ev işlerini hallettikten sonra saat 10 gibi muhtarlığıma geçiyorum. Rutin muhtarlık işlerimiz oluyor, tebligatlar gelenimiz gidenimiz oluyor. İkametgâh ve nüfus cüzdanı gibi vatandaşın sadece muhtarın verdiğini bildiği ‘Muhtar sadece nüfus cüzdanı ve ikametgâh belgesi verir, başka iş yapmaz’ dediği işleri yapıyoruz. Bir yerde su patlağı olabiliyor yol bozulmaları olabiliyor bu tür şikâyetleri dinliyoruz. Bütün gün bir rutin halinde geçiyor, çünkü vatandaş bizi dertlerini anlatabilecekleri daha rahat daha hızlı çözüm bulabilecekleri bir kurum ya da kuruluş basamak olarak görüyor. Pandemi döneminde 65 yaş üstüne ihtiyaçları varsa arayan olursa ‘Bana yardımcı olur musun?’ diyen olursa gidiyorum. Şu an gündemimiz elektrik kesintisi var elektrik kesintisinde de vatandaşın aklına gelen ilk isimde ben oluyorum buda beni mutlu ediyor. Diyorum ki ben gereken mesajı verebilmişim, mahallelime ihtiyacınız olduğunda ilk arayabileceğiniz kişi benim mesajını verebilmişim diyorum. Hiçbir şekilde rahatsız olmuyorum. Beni aramaları ve benden bir şey istemeleri beni mutlu ediyor” açıklamasını yaptı.

“MAHALLEMİZDE HASTA YOK DENECEK KADAR AZ”

‘Mahallemizde koronavirüs hastası yok denecek kadar az’ diyen Özgüçlü, ”Sevinerek söylemeliyim ki mahallemizde korkulacak bir durum yok. Nazar değmesin istiyorum, çünkü hasta sayımız yok denecek kadar az. Herkese bunun müjdesini veriyorum. Lütfen birazcık daha dikkat edelim, birazcık daha toplu halde bulunmayalım. Maske takmaya özen gösterelim ki tamamen sıfırlansın. Bir gün diyeyim ki bizim mahallemizde hasta olan hiç kimse kalmadı. Normalde bize her gün rutin olarak hastalar gelir ya da temaslıları biz onları ararız. Son iki üç gündür bir iki kişiyi anca arıyoruz buda beni çok mutlu ediyor. Birazcık daha dikkat ve hassasiyet gerekiyor o kadar” ifadelerini kullandı. (AYHAN BOĞATARAN) 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler