Takip Et

SON DAKİKA

Kuyucak portakalına hayran kaldılar

20 Kasım 2016, Pazar 19:24

     


Kuyucak’ta düzenlenen yerel tohum takası ve portakal toplama etkinliği, diğer il ve ilçelerden gelen misafirler tarafından büyük ilgi gördü. Etkinliğe katılan konuklar, Kuyucak portakalına hayran kaldı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk tarafından desteklenen ve Ulusal Tohum Takas Merkezi (UTTM) üyelerinin katılımıyla düzenlenen tohum takası ve portakal toplama etkinliği, Kuyucaklı üretici Cemalettin Aysan’a ait bahçede gerçekleştirildi.

Kuyucak Karakuyular Mevkisi’nde yapılan etkinliğe Başkan Metin Ertürk, Buharkent Meslek Yüksek Okulu açılış töreni nedeniyle katılamazken, Kuyucak Belediyesi adına AK Parti'li Belediye Meclis Üyesi Ayşen Varol katıldı. Etkinliğe, UTTM Koordinasyon Başkanı Ali Özırmak ile İstanbul, İzmir ve Denizli’den gelen üyelerinin yanı sıra, İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, Tarım İl Müdürlüğü adına Songül Çilingiroğlu, Denizli Tarım İl Müdürlüğü’nden Ziraat Mühendisleri Ercan Demirci ile Fidan Ergin, Kuyucak Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akıncı, Kuyucak İlce Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Sabahattin Varol, Kuyucak Narenciye Üreticileri Birligi Başkanı İsmail Akyavaş ve Kuyucaklı üreticiler katıldı.

“GÖRÜNTÜ ÜRETİCİYİ ALDATIYOR”

Etkinliğin ev sahipliğini yapan UTTM Üyesi ve bahçe sahibi Cemalettin Aysan, üreticiyle tüketiciyi buluşturmak olduğunu ifade etti. Yerel tohumun önemini dikkat çeken Aysan, “Benim için yerel ürünlerden elde edilen tohumun değeri çok büyük. Ben, ailem ve UTTM üyeleri, yerel tohumun öneminin bilinciyle hareket ediyoruz. Yerel tohumdan elde edilen bir ürünün tohumunu asla çöpe atmıyoruz. Bu tohumları ben bahçemde bulduğum alanlarda, hatta bütün ağaç diplerinde çoğaltmak için çalışıyoruz. Tüketicilerimiz Pazar tezgahlarından alacağı ürünün görüntüsünü aldanıp, parlak ve albenisi olan ürünleri tercih ediyor. Yerel tohumlardan elde edilen doğal ürünlerin görüntüsü, hirbit tohumlarından elde edilen ürünler kadar gösterişli olmaya bilir. Fakat tadı ve kokusu tamamen doğaldır ve çok daha sağlıklıdır” diye konuştu.

Etkinliğe katılan konuklara önce ikramlar yapıldı. Daha sonra yerel tohumların takası yapılıp bahçeden portakal toplandı. Kuyucak portakalının diğer illerde yetişen ürünlere göre daha sulu ve leziz olduğunu belirten misafirler, topladıkları portakalların bir kısmı hediye edildi. Bahçede bulunan taze incir, domates gibi diğer doğal ürünlerin tadına hayran kalan konuklar, Kuyucak'tan memnun ayrıldı. (ERDAL AYDIN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler