Takip Et

SON DAKİKA

Tapusunda çıkan yolu tel örgü çekerek kapattı

19 Ekim 2016, Çarşamba 09:02

     


Karacasu Cuma Mahallesi 47 sokakta oturan evli ve iki çocuk babası 48 yaşındaki Güngör Keskin, 19 yıl önce satın aldığı evine tadilat yapmaya karar verince, evin önünden geçen 240 metre kare parke döşemeli yolun kendisine ait olduğunu öğrendi. Ardından evi satılığa çıkaran Güngör Keskin, evine bakmaya gelenlere yolun kendisine ait olduğunu bir türlü inandıramayınca, ilginç bir yöntem buldu. Yolu tel örgü ile çevirip araç trafiğine kapatan Keskin, “Başka bir seçenek bırakmadılar. Kime söylesem yolun üzerime tapulu arazimin içinde olduğunu inanmadı. Bende inandırıcı olmak için böyle bir yönteme başvurdum” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Karacasu-Tavas yolu Otogar karşısındaki Durak Cafe’de çay işletmeciliği yapan Güngör Keskin, 1997 yılında satın aldığı 730 metrekare evinin önünden geçen 296 metrekare yerin evin eski sahipleri tarafından bedelsiz olarak yola terk edildiğini, tapu terkleri yapılmadan da dönemin Belediye Başkanı Halil Töz zamanında yol açıldığını söyledi. Geçen Ramazan bayramından önce 18 yıldır oturduğu eve tadilat yapmaya karar verdiğini söyleyen Keskin, tadilat izni almak için Belediye’ye başvurduğunda tapu terki yaptırıp, inşaata başlayabileceğini öğrendi. Bunun üzerine Harita Mühendislerini getirtip, yaptırdığı ölçümler sonucunda yolun kendi tapusu içerisinde çıktığını öğrenen Keskin, “2010 yılında İmar planı değişikliğine gidilmiş. Daha önce bedelsiz istimlak edilen yol revize edilerek, benim tapumun dışında kalan yolun altına kaydırılmış. Yani belediye bizden önceki evin sahiplerinden kamulaştırma yoluyla aldığı yolu, yine kendi isteğiyle terk etmiş ve yeri bize iade etmiş oldu” dedi.

EVİ SATILIĞA ÇIKARINCA YOLUNDA TAPU İÇİNDE KALDIĞINI İNANAN OLMADI

Yolun kendi tapusu içerisinde olduğunu öğrendikten sonra evi satılığa çıkarmaya karar verdiğini söyleyen Keskin, eve bakmaya gelenlerin yolun kendisine ait olduğuna inanmadığını belirterek, "Müşteriler inanmadığı gibi işgüzar komşular yüzünden müşteriler kaçtı. Evin değeri de düştü. Bu nedenle evimin önünden geçen kendi tapum içindeki yolu tel örgüyle kapatmaya karar verdim. Görenleri şaşırtsa da insanların geçebileceği kadar bir mesafe var. Bana başka seçenek bırakmadılar” diye konuştu. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler