Takip Et

SON DAKİKA

Kutladıkları ilk günde sorunları dile getirdi

19 Ekim 2016, Çarşamba 11:25

     


Yurt genelinde ilk kez kutlanan 19 Ekim Muhtarlar Günü’nün Söke kutlamalarında kürsüye çıkan Söke Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Öztürk, muhtarların sıkıntılarını dile getirerek destek istedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Söke’de 19 Ekim Muhtarlar Günü ilk kez kutlandı. Hükümet Konağı önünde yapılan törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı yapan Dernek Başkanı Mustafa Öztürk,sıkıntılarını dile getirdi.

“SORUNLARIMAZ ÇÖZÜM BULUNSUN”

Muhtarların büyük sıkıntılar içerisinde görev yaptıklarını belirten Öztürk, “Aydın’ın büyükşehir olmasıyla köyler mahalleye dönüştü. Bu nedenle birçok alan korumasız kaldı. Bu da vatandaşlar arasında sürekli büyüyen bir gelirime neden oldu. Muhtar aylıklarında her ne kadar iyileştirme yapılsa da SGK primlerinin muhtarlar tarafından yatırılması sıkıntılara neden olmaktadır. Birçok muhtar, bu primi yatıramamaktadır. Bu nedenle de SGK’dan faydalanmamaktadır. Bir başka sorun ise muhtarlık görevinin sona ermesiyle yaşanan süreçte silah ruhsatına para ödenmesidir. Bu sorunların çözümü için değerli milletvekillerimizin katkılarını bekliyoruz. Muhtarlar, yurdun en ücra köşesine bile çağdaş kamu yönetimini taşıyarak hem sevinçte hem hüzünde halkın her zaman yanında yer almaktadır. Muhtarlarımızın zor şartlar ve sıkıntılar içinde yürüttükleri görevlerinin karşılığı maneviyat olsa da; son dönemde yaşanan iyileştirmelerin devam etmesi gerekiyor. 19 Ekim gününü Muhtarlar Günü ilan eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve milletvekillerine muhtarlar adına teşekkür ederim” dedi.

Törene Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Öztürk, daire müdürleri ve muhtarlar katıldı. (BURHAN CEYHAN)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler