Takip Et

SON DAKİKA

Hem muhtar hem gazeteci

19 Ekim 2016, Çarşamba 15:35

     


Hayallerinin peşinden koşup onu gerçekleştirebilen Anadolu Ajansı Didim Muhabiri Bahri Aşık, 35 yıldır Didim Hisar Mahallesi'nin de muhtarlığını yapıyor. Didim’de düzenlenen 'Muhtarlar Günü' töreninde konuşma yapan Bahri Aşık, ardından fotoğraf makinesiyle törene katılan protokolün ve muhtarların fotoğrafını çekti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Küçükken Anadolu Ajansı muhabirlerinden etkilenerek, ‘Bir gün ben de AA muhabiri olsam’ diye hayal eden ve yıllardır Didim’de Anadolu Ajansı muhabirliğini sürdüren Bahri Aşık, 70 yaşında elinde telsiz ve vazgeçemediği motoruyla haberlerin peşinden koşuyor.

Soyadı gibi mesleğine ‘Aşık’ bir gazeteci olan Bahri Aşık, 35 yıldır Hisar Mahallesi Muhtarlığı görevini de severek sürdürüyor. 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Didim’de düzenlenen törende konuşma yapan Bahri Aşık, ardından eline aldığı fotoğraf makinesiyle törene katılan protokol ve muhtarların fotoğrafını çekti.

DEMOKRASİNİN ÇEKİRDEĞİ

Bahri Aşık, törende yaptığı konuşmada, muhtarlık görevinin 1829 yılına dayanan, yerel demokrasinin en eski örneği olduğunu söyledi. Seçilerek göreve gelen muhtarların demokrasinin çekirdeği denilebilecek bir öze sahip olduklarını vurgulayan Aşık, “Muhtarlar olarak bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biriyiz. Muhtarlık, vatandaşlarımızla ilgili her görevi seve seve yerine getirmektir. Bizler için önemli olan bu görevin tarihsel bağlarını korumak amacıyla 19 Ekim günü, hükümetimiz tarafından ‘Muhtarlar Günü’ olarak belirlenmiştir” dedi.

Türkiye’de 18 bini köy ve 32 bini de mahalle olmak üzere yaklaşık 50 bin muhtarlık ve muhtar bulunduğunu ifade eden Aşık, “Bu sayının da 784’ü gazi şehrimizde muhtarlık yapmaktadır. Milletimizin tercihine, teveccühüne, itimadına mazhar olmak, gerçekten rütbelerin en büyüğüdür. Halkımızın tercihi ve seçimiyle işbaşına gelmiş biz muhtarlar, son derece önemli bir makamda bulunmaktayız” diye konuştu.

Konuşması sonrasında eline aldığı fotoğraf makinesiyle törene katılan protokol ve muhtarların fotoğrafını çeken Bahri Aşık, muhtarlık görevinin yanında gazetecilik görevini icra etti. (EDİZ VERDİOĞLU)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler