Takip Et

SON DAKİKA

Bakanlıkta çalışmasını, İncirliova’da kutlamasını yaptı

19 Ekim 2016, Çarşamba 13:28

     


Muhtarlar Günü İncirliova’da da törenle kutlandı.

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

İncirliova’da Muhtarlar Günü nedeniyle Muhtarlar Derneği tarafından Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam eden tören, İncirliova Kaymakamlığı öncülüğünde, İncirliova Belediyesi ev sahipliğinde Park İncirliova’da düzenlenen kahvaltı ile son buldu.

“BAKANLIKTA ÇALIŞMANIN UYGULAMASINI, TAŞRADA KUTLAMASINI GERÇEKLEŞTİRDİK”

İncirliova Kaymakamlığı görevine İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Şube Müdürlüğü görevinden geldiğini hatırlatan Kaymakam Ediz Sürücü, genelgenin hazırlandığı yılda çalışmada emeği olduğunu belirterek bakanlıkta yapılan çalışmanın İncirliova’da gerçekleştirilmesinden dolayı mutlu olduğunu kaydetti.

Kaymakam Sürücü, şöyle dedi: “İncirliova Kaymakamlığı’na Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nden geldim. Bu genelgenin yazılmasında benim de parafım, hazırlanmasında emeğim var. Bakanlıkta yaptığımız çalışmanın uygulamasını taşrada gerçekleştirdik. Muhtarlık müessesesi, 19 Ekim 1829'da Osmanlı Devleti’nde hayata geçti. Baktığımızda 187 yıllık bir müesseseyle karşı karşıyayız. Muhtarlarımız; yerel demokrasinin temel taşı, vakıf ve kurumlarla vatandaşlarımız arasında köprü vazifesi kurandır. Mahallerinde kimin sorunu varsa kamu kurum ve kuruluşlarıyla irtibata geçerek çözen kişidir. Belediye başkanımızın ev sahipliğinde bir kahvaltı programı düzenlendi. Tüm muhtarlarımızın Muhtarlar Günü'nü tekrar kutluyorum.”

Belediye Başkanı Gürşat Kale, muhtarların günlük hayatta önemli bir konumda olduğunu söyledi. Dernek Başkanı Mukadder Yüksel de hazırlanan programdan dolayı Kaymakam Sürücü ve Başkan Kale’ye teşekkür etti. Katılımcılar daha sonra birlikte fotoğraf çektirdi.

Etkinliğe İncirliova Kaymakamı Ediz Sürücü, Belediye Başkanı Gürşat Kale, daire amirleri, İncirliova Muhtarlar Derneği Başkanı Mukadder Yüksel ile mahalle muhtarları katıldı. (GÖKHAN DÜZYOL)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler