Takip Et

SON DAKİKA

Kokar Kanal'da balık katliamı

19 Mayıs 2017, Cuma 10:35

     


Sultanhisar'ın Atça Ovası'ndaki sulama kanalında milyonlarca balık telef oldu. Toplu balık ölümlerine, kanala karışan zehirli atıkların neden olduğu iddia edildi. Su yüzeyine çıkan balıkları tüketmemeleri konusunda vatandaşlar uyarıldı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Atça Ovası'ndaki arazilere sulama suyu sağlanan kanal, Nazilli'den Köşk'e kadar uzanırken, kanalın yer altı kaynaklarından çıkan sular ile beslendiği ifade edildi. Nazilli bölgesindeki fabrikalar ile belediye arıtma tesisi atıklarının akıtılması nedeniyle 'Kokar Kanal' olarak anılan kanalda, zehirlenen milyonlarca balık telef oldu.

 

"MİLYONLARCA BALIK TELEF OLDU"

Bu kanal ile Yenipazar Donduran Mahallesi'nden gelen diğer kanalının alttan geçtiği noktada, çatlak veya delik oluştuğu, zehirli suyun buradan diğer kanala da karıştığı iddia edildi. Yaklaşık 5 kilometre uzunluğunda ve sazlarla kaplı kanalda küçüklü büyüklü milyonlarca balığın telef olduğunu söyleyen Aydın Koyutürk, "Bu kanalda berrak olması gereken suyun Nazilli tarafından gelen kanal ile kesişme noktasından sonra kirlendiğini gözlemledik. Bu da üstten geçen kanalda çatlak oluştuğunu gösteriyor. Diğer kanaldan gelen evsel ve fabrika atıkları nedeniyle, bu kanaldaki su seviyesi azalınca zehirlenmeler oldu. Şu anda milyonlaca balık ölmüş vaziyette. İlgiler önce bu çatlağı, daha sonra da kanala zehirli suyu bırakanları bulsunlar" diye konuştu.

 

"YETKİLİLERE GÖREVE DAVET EDİYORUZ"

Bu kanalın suyunun daha önce içilebilir nitelikte olduğunu belirtilen Lütfi Süalp, yaşanan olayın çevre katliamı olduğunu, milyonlarca balığın ölümüne neden olan zehirli suyun, diğer canlılara da zarar verebileceğini ifade etti. Çevreyi korumak ve gelecek nesillere temiz aktarmak gerektiğini açıklayan Süalp, "Bu manzara, sözün bittiği yerdir. Doğamızın ne hale geldiği gözler önünde... Bu su içilebilir vaziyetteydi. Son 3-4 gündür atık suların karışması nedeniyle bu hale geldi. Yetkilileri göreve davet ediyoruz. Lütfen bu katliama bir çözüm bulsunlar" dedi.

 

Sazlıklarla kaplı kurutma kanalında yaşanan balık katliamı sonrası, çevreye balıkçıl ve yırtıcı kuşlar ile çakalların akın ettiği bildirildi. (ERDAL AYDIN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler