Takip Et

SON DAKİKA

Aydın’ın genç şairi ödülünü Çanakkale’de alacak

18 Nisan 2024, Perşembe 19:39

     


Aydın Efeler Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu 7. Sınıf öğrenci Sait Mermut, kendi yazdığı ve okuduğu şiiri ile Çanakkale Şehitlerini Anma Şiir Yarışmasında, Türkiye 2.si oldu. Nemrut ödülü, Milli Eğitim Bakanlığı’nca Çanakkale’de düzenlenecek törende alacak.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Efeler Yedi Eylül Mahallesi 1004 Sokak’ta bina görevlisi olan Osman Mermut ve Mesude Mermut çiftinin Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu 7. Sınıf öğrenci olan oğulları Sait Mermut, oğullarının başarı ise büyük gurur yaşadı. Kitap okumayı çok seven ve derslerinde de başarılı olduğu ifade edilen Sait Mermut, kendi yazdığı Çanakkale Şiiri ile önce okulunda, daha sonra da İlçe ve İl yarışmalarında İl Birincisi seçildi. Aydın’ın genç şairinin yazdığı ve okuduğu şiir, Milli Eğitim Bakanlığı’nda yapılan değerlendirme de, Türkiye ikincisi seçildi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 22- 24 Nisan 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan Çanakkale Savaşlarının 109. Yıl Dönümü Anma etkinliklerine davet edilen Sait Mermut, burada ödülünü alacak. Okuduğu şiirle duygulandıran Mermut, şiirinin önce Aydın’da birinci olduğu ve Türkiye elemelerinde de ikinciliğe layık görülmesinden dolayı çok mutlu olduğunu belirtti.

“BİZ OĞLUMUZLA GURUR DUYUYORUZ”

Genç şairin babası Osman Mermut, “Oğlumuz Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği şiir yarışmada, Türkiye ikincisi oldu. Bu şiir herhangi bir kaynaktan alınmadı, oğlum kendi fikir ve düşünceleri ile yazdı. Bu şiir önce İl Yarışmalarında birinci, Türkiye ikincisi seçildi. Şimdi de Pazartesi günü Çanakkale’de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenecek törende, oğlumuz ödülünü alacak. Tören sonrasında da gezi programı düzenlenecek. Bu nedenle tüm yetkililerimize çok teşekkür ediyoruz. Biz oğlumuzla gurur duyuyoruz. Onun bu başarısı diğer evlatlarımızı heyecanlandıracağını ve örnek olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

“BİZİ HEM HEYECANLANDIRDI HEM DE GURURLANDIRDI”

2 çocuk annesi olduğunu belirten anne Mesude Mermut, “Oğlumu çok seviyorum ve onunla gurur duyuyorum. Açıkçası bu kadarını beklemiyordum ama bizi hem heyecanlandırdı hem de gururlandırdı” ifadelerini kullandı.

Aynı okulun 5.sınıf öğrencisi olan küçük oğulları Ahmet Mermut'un yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle zor günler geçirdiğini belirten Mermut Ailesi, Sait'in yakaladığı başarının kendilerine umut olduğunu ifade etti. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler