Takip Et

SON DAKİKA

Bozdoğan dereleri çözüm bekliyor

17 Ekim 2016, Pazartesi 09:20

     


Bozdoğan'ın Kakkalan, Kazandere, Kamışlar ve Haydere mahallelerinin sakinleri, evlerin tehdit eden derelerin kış bastırmadan ıslah edilmesini istedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

"BARİYERLER ÇEVRİLSİN"

Kakkalan Mahallesi'nde ikamet eden Mustafa Demirel, taşkınlara neden olan derelerin, bahçe ve yerleşim yerlerini tehdit ettiğini, DSİ ya da belediyenin yağmurlar başlamadan önce dere yataklarını ıslah etmesi gerektiğini belirtti. Demirel, "Derenin etrafının bir an önce bariyerle çevrilmesi gerekir. Bu haliyle araçlar ve insanlar için tehlike oluşturuyor. Birkaç gün önce de bir kaza oldu. Pislik içindeki bu derede kendimi bildim bileli sorun yaşanıyor. Kazaların önlenmesi ve çocukların buraya düşmemesi için kenarına bariyer yapılmasını istiyoruz" dedi.

HAFRİYAT DÖKÜLÜYOR

Çiftçilerin de derelerin yatağına hafriyat döktüğünü ifade eden Demirel, "Bu da derelerin erken dolmasına ve taşkınlara neden oluyor. Hafriyat dökenlerin bu konuda daha duyarlı davranması gerekir. Derelerin hafriyat alanı olmaması için ilgili kurumların üstüne düşen sorumluluğu yerine getirmelerini bekliyoruz. Sağanak yağışlarda da deredeki pislikler tarlalara karışıyor. Ya da Akçay'ın kirlenmesine neden oluyor" ifadelerini kullandı. (MEHMET AKİF SÜTÇÜ)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler