Takip Et

SON DAKİKA

ADÜ'de aşure etkinliği düzenlendi

17 Ekim 2016, Pazartesi 13:51

     


Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Aydın Menderes Derslikleri Koordinatörlüğü'nce derslikler binası bahçesinde aşure etkinliği düzenlendi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Etkinlikte personele ve öğrencilere aşure dağıtan Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan, üç ilahi dinde de önemli bir yeri olan aşure gününde birçok önemli hadisenin meydana geldiğini belirterek günün anlam ve önemine vurgu yaptı.

Prof. Dr. Bircan “Hz. Adem’in tövbesinin kabul edilmesi, Hz. İbrahim’in ateşten kurtulması, Hz. Yunus’un balığın kalbinden çıkması ve yeryüzüne ilk yağmurun düşmesi bugünde meydana gelmiştir. İslam tarihinde unutulmaz acıların yaşandığı bir gündür bugün. Yine bugün Peygamber efendimizin torunu Hz. Hüseyin Kerbela’da şehit edilmiştir. Aşure günü bizim için hem anma hem de kurtuluş günüdür. Rabbim hayırlarınızı kabul etsin” dedi.

Törenin sonunda Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan personelle bir süre sohbet ederek engelli bir satıcının elindeki tüm dergilere talip oldu.

Muharrem ayı ve aşure hayrı kapsamında düzenlenen etkinliğe, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recai Tunca ve Prof. Dr. Törün Özer, Üniversite Genel Sekreter Vekili Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı. (SUAT DENİZ)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler