Takip Et

SON DAKİKA

Adnan Menderes ve arkadaşları anıldı

17 Eylül 2017, Pazar 16:16

     


Adalet Partisi Aydın İl Teşkilatı, Merhum Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşlarını, idam edilişlerinin 56. Yılında düzenledikleri hayırla andı. Adalet Partisi Aydın İl Başkanı Aydın Sezer, Adnan Menderes’in, büyük bir devlet adamı olduğunu söyleyerek, “Yaşamının büyük bir bölümünü ülkesinin ve Aydın’ımızın kalkınmasına harcamış biriydi” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)                                                      

Adalet Partisi Aydın İl Başkanlığı, Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşlarının idam edilişinin 56. Yıl dönümünde helva hayrı yaptı. Efeler Sevgi Yolu’nda Adnan Menderes’in idam edildiği saat olan 13.21’de basın açıklaması ve helva hayrı yapan Adalet Partisi, Adnan Menderes ve arkadaşlarının büyük haksızlık yapıldığını belirtti. Adalet Partisi Aydın İl Başkanı Aydın Sezer, Adnan Menderes’in Türkiye için önemli bir kişi olduğunu vurgulayarak, “Menderes siyaset döneminin başlangıcında, ülkesinin demokratikleşmesi gelişmesi ve kalkınması için büyük mücadeleler vermiştir. Ona haksız ve gayri meşru bir şekilde yönetimden indiren yargılayan zihniyeti Yüce Türk Milleti vicdanlarında mahkum etmiştir” diye konuştu.

Adalet Partisi olarak Menderes’in düşüncelerini daima ayakta tutacaklarını dile getiren Sezer sözlerine şöyle devam etti: “Adalet Partisi Adnan Menderes’in ve arkadaşlarının düşüncelerini ayakta tutabilmek ve onun yarım bıraktığı hizmetleri tamamlamak amacıyla rahmetli Ragıp Gümüşpala tarafından kurulmuştur. 12 Eylül 1980 ihtilali ile kapatılmıştır. Şu tarihin cilvesine bakın ki yine bir 12 Eylül tarihinde Adalet Partisi tekrar Türk siyasetine kazandırılmıştır. Merhum Başbakanımız ve arkadaşlarını rahmetle ve minnetle anıyoruz.” (ÖZGE SÖNMEZ)

 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler