Takip Et

SON DAKİKA

Dalama tandırı tescil yolunda

17 Temmuz 2017, Pazartesi 14:02

     


Aydın'ın üçüncü coğrafi işaret tescilli ürünü 'Dalama Tandırı' olacak. Efeler Belediyesi tarafından yürütülen tescil çalışmalarında sona yaklaşıldığı açıklandı.

 

Büyükşehir Yasası ile kapatılan Dalama Belediyesi’nin Dalama Tandırı için yaptığı tescil başvurusu, merkezde kurulan Efeler Belediyesi tarafından sürdürüldü. Yetkililer tarafından incelenen başvurunun Türk Patent ve Marka Kurumu (TPE) resmi bülteninde yayınlandığı kaydedildi. İncir ve kestaneye işaret tescilinin alınmasının ardından, Dalama Tandırı için yapılan başvuruyu sürdüren Efeler Belediyesi, ürünün yapımında süt kuzu ve oğlakların doğal ortamda yetişmesi, etin taze olması, kuyunun özelliği, pişirme usulü ve servisi Dalama Tandırı'nın ayırt edici özellikleri olarak belirlenmesini sağladı. Belediyeden yapılan açıklamada, başvurunun kabul edildiği, Eylül ayına kadar sürecek bekleme süresinin ardından, başvuru netlik kazanarak tandıra işaret tescili verileceği ifade edildi.

Kuyu tandırının ülke genelinde tanınmış bir lezzet haline geldiğini belirten Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, "Dalama Tandırı, Dalama mahallesi ve çevresine özgü bitkilerle beslenen kuzu ve oğlak etinden yapılması bakımından kendine özgü özelliklere sahiptir. Üretim tekniği olarak taş ve tuğladan yapılmış ocaklar ile pişirme işlemi sırasında meşe odununun kullanılması tandırımıza ayrı bir lezzet katıyor" dedi.

 

DALAMA KUYU TANDIRI FESTİVALİ DÜZENLENECEK

Dalama Tandırı'nın tanıtımı için festival düzenleyeceklerini kaydeden Başkan Özakcan, "Belediye olarak ilçemize özgü ürünlere sahip çıkıyoruz, Türkiye ve Dünya'ya duyurmak için çeşitli etkinlikler, festivaller düzenliyoruz. Dalama Mahallemizdeki kuyu tandırımızı tanıtmak için bu yıl bir festival yapmayı planlıyoruz." diye konuştu. (SUAT DENİZ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler