Takip Et

SON DAKİKA

Çineli tüketici hakkını arıyor

17 Mayıs 2019, Cuma 17:14

     


Çine'de bir elektronik satış noktasından almış olduğu cep telefonunun ayıplı çıktığını belirten Fadıl Temur, malın garantili olmasına rağmen mağdur edildiğini ifade ederek tüketici hakem heyetine başvurdu.

Çine'de yaşayan Fadıl Temur, elektronik ürün satışı gerçekleştiren bir mağazadan almış olduğu cep telefonunun ayıplı çıktığını bu konuda hem mağaza hemde cep telefonu firma yetkililerini bilgilendirmesine rağmen mağduriyetinin giderilmediğini belirtti. Hakkını sonuna kadar arayacağını ifade eden Temur, olayı Tüketici Hakem Heyeti'ne taşıdı. Temur, ayıplı mal konusunda tüm vatandaşları uyarırken bu konuda duyarsız olmamalarını tüketici hakem heyetlerine başvurmalarını istedi.

Fadıl Temur, "Sıfır almış olduğum cep telefonu gün geçmeden bozuldu. Olayı mağaza ve firma yetkililerine bildirdim. Telefonu İzmir'deki yetkili servise gönderdiler. Yetkili servis telefonu onarmak için ücret talep etti. Bende bunu kabul etmedim. Cep telefonunu daha yeni almama rağmen benden kaynaklanmayan bir arızayı bana yüklemeye çalışıyorlar. Bu kabul edilir bir şey değil. Telefon tamircileri hatanın tüketiciden kaynaklı olmadığını fabrika hatası olduğunu söylüyor. Hakkımı sonuna kadar arayacağım. Burada ki maksadım benden istenen ücret değil. Tüketiciye verilmeyen değer. Hakkı çiğnemek bu kadar kolay olmamalı" dedi. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler