Takip Et

SON DAKİKA

Çıldır Havaalanı'nda uçurtma şenliği

17 Mayıs 2017, Çarşamba 14:33

     


Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce düzenlenen 'Kardeşliğe Engel Yok' projesi kapsamında, Çıldır Havaalanı içinde bulunan Jandarma Filo Komutanlığı'nda, engelli öğrenciler için uçurtma şenliği düzenlendi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın Jandarma Filo Komutanlığı ev sahipliğinde düzenlenen uçurtma şenliğine Efeler ilçesindeki 6 okuldan yaklaşık 200 engelli öğrenci katıldı.

Tepecik Mahallesi'ndeki Jandarma Filo Komutanlığı'na öğretmenleri ve aileleriyle birlikte gelen öğrenciler, ilk olarak helikopterlerin bakımının yapıldığı hangarı gezdi. Burada havacılık mesleği ve hava taşıtları hakkında yetkililerden bilgi alan öğrenciler, filo personeli ve aileleriyle hatıra fotoğrafı çekildi.

 

"GÜÇLÜ ÜLKEMİZE HEP BERABER SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Aydın Jandarma Filo Komutanı Jandarma Pilot Albay Harun Ünlü, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, "Kardeşlik, aramızdaki bağları kuvvetlendirme anlamında çok önemlidir. Güçlü arkadaşlık bağları demek, güçlü aile bağları demek, güçlü Türkiye demektir. Şu an karşımda geleceğin gençlerini görüyorum, pırıl pırılsınız hepiniz. İnşallah gelecekte bu ülke sizlere emanet olacak. Güçlü ülkemize hep beraber sahip çıkacağız" diye konuştu.

Etkinlik kapsamında, öğrencilerin havacılık mesleği ve helikopterler hakkında bilgi sahibi olacağını kaydeden Ünlü, "Yeni ufuklar, yeni vizyonlarla göndereceğiz sizi buradan. ‘Büyüdüğünüzde ne olacaksınız’ diye size sorarlar, bugünden sonra aranızdan pek çok arkadaşınız ‘pilot olacağım’ cevabını verecekler. Ben, hepinize tekrar, hoş geldiniz diyorum. Bilgi dolu eğlence dolu bir gün diliyorum" ifadelerini kullandı.

Aydın Jandarma Filo Komutanı Ünlü, konuşmasının ardından öğrencilerden Ahmet Fuat Yıldırım'a pilot şapkası armağan etti.

 

"AMACIMIZ ÖĞRENCİLERİMİZİ SOSYALLEŞTİRMEK"

Aydın İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Kanıtürk ise, 'Kardeşliğe Engel Yok' projesi kapsamında son etkinliği gerçekleştirdiklerini belirterek, "Engelli öğrencilerle 6 okulumuz ve bir ortaöğretim kurumumuzun başkanlığında engelli öğrencilerin yürüttüğü bir proje bu. Projenin amacı, bu öğrencilerimizi sosyalleştirmek, toplumda farkındalık yaratmak. 2016- 2017 Eğitim- Öğretim yılında başlattığımız projenin son basamağına geldik. Bugün burada bulunuyoruz. Uçurtma şenliği düzenleyeceğiz yaklaşık 200 öğrencinin katılımıyla. Sağ olsunlar Jandarma Filo Komutanlığı gerekli ortam ve imkanı hazırladı" dedi.

Kanıtürk, projeyi önümüzdeki yıllarda il genelinde yaygınlaştırmayı düşündüklerini söyledi.

Konuşmaların ardından öğrenciler, öğretmen ve aileleriyle birlikte uçurtma uçurarak, gönüllerince eğlendi. (KIVANÇ UĞUR)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler