Takip Et

SON DAKİKA

Aydın’da 'Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı' açıldı

17 Mayıs 2017, Çarşamba 11:15

     


Efeler’de, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından dördüncüsü düzenlenen Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı açılışı gerçekleştirildi. Fuarda, meslek liselerinde eğitim gören öğrencilerin hazırladıkları meslek seçimine yönelik projeler yer aldı. Öğrencileri, meslek tercihlerinde ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bilinçlendirmek iş olanağını sağlamak amacıyla düzenlenen Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı, Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleşti. Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen fuara katılan Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR), Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ile 8 mesleki ve teknik anadolu lisesinin öğrencileri, bir yıl boyunca yapmış olduğu projeleri tanıttı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce düzenlenen fuara, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Alaattin Yalçınkaya ve Vahit Çopur, Aydın Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Selahittin Çetindoğan, Aydın Ticaret Odası (AYTO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatih Erkul, Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, okul müdürleri, meslek liselerinin öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.

 

REHBER OLMAYA HAZIRIZ

Aydın İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Alaattin Yalçınkaya, fuarın açılışında yaptığı konuşmasında, TEOG sınav sonuçları belli olan öğrencilerin ve velilerin tercih telaşı içerisinde olduklarını belirterek, “Biz bu tatlı telaşlara ortak ve yardımcı olmak adına mayıs ayından itibaren başladığımız ‘Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı Çalışması', ‘Doğru Meslek Doğru Gelecek Konferansı’ ve okullara gönderdiğimiz tanıtım broşürleriyle rehber olmaya çalıştık. Her zaman da rehber olmaya hazırız” dedi.

 

MESLEK LİSELERİ, GELECEĞİN GARANTİSİ

Aydın’da 42 mesleki ve teknik okulun bulunduğunu ve bu okullarda toplam 19 bin 288 öğrencinin eğitim aldığını anlatan Yalçınkaya, şunları söyledi: “Ayrıca 10 Mesleki Eğitim Merkezi’nde çıraklık, kalfalık ve ustalık eğitimleri verilerek gençlerimizi yüksek öğretime ve iş hayatlarına hazırlamaktayız. Gençler, iyi bir iş, güzel bir gelecek için ve marifetli ellerini geleceklerini müjdelemesi için meslek liselerini seçmeli. Meslek liselerinde aş, iş, gelecek kaygısı yok, istihdam garantisi çok.”

 

UMURLU ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ’NİN PROJE BAŞARISI

Öte yandan etkinlikte Umurlu Çok Programlı Anadolu Lisesi, yürüttüğü ‘Healthy Eating and Active Life’ (Sağlıklı Beslenme ve Aktif Yaşam) adlı e-twinning projesi, e-twinning kalite etiketi kazandı. Proje katılımcılara tanıtıldı.

Okullarında bu projeyi 4 danışman öğretmen ve 23 öğrenciyle birlikte yürüttüklerini belirten Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni Beyza Eyüboğlu, “Bu projeyi Avrupa Birliği ülkelerindeki sekiz okul ortağımızla birlikte sürdürdük. Projeye paralel olarak da ‘Beslenme Dostu’ ve ‘Beyaz Bayrak’ ödüllerimizi de okulumuza kazandırdık. Geçen yıl eylül ayında Antalya çalıştayına katıldık ve en iyi stant ödülü ile Aydın’a döndük” diye konuştu. (BURÇİN ŞAHİN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler