Takip Et

SON DAKİKA

Memur alımı için tercih kılavuzu yayınlandı: Mülakatsız atamalar başlıyor

17 Nisan 2024, Çarşamba 08:02

     


Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) 2024/1 dönemi için merakla beklenen memur alımı tercih kılavuzunu yayınlama tarihini duyurdu. 

MÜLAKAT SÜRECİ OLMAYACAK

Bu yıl yapılacak olan kamu personeli alımlarında mülakat süreci olmayacak, atamalar doğrudan KPSS puanıyla gerçekleştirilecek.

TERCİH KILAVUZU 11 TEMMUZ’DA YAYINLANACAK

ÖSYM'nin açıklamasına göre, KPSS 2024/1 tercih kılavuzu 11 Temmuz 2024’te resmi internet sitesinde yayınlanacak. Kılavuz, adayların tercihlerini yapmaları için gerekli tüm bilgileri içerecek.  Tercihler 18 Temmuz 2024 tarihine kadar alınacak. Adaylar tercihlerini ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden internet aracılığıyla yapma imkanına sahip olacaklar. 

POZİSYONLAR VE KADROLAR

2024 KPSS merkezi yerleştirme ile kamu kurumlarına memur, avukat, sağlık personeli, sekreter, sağlık memuru, güvenlik görevlisi, hizmetli, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) personeli, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) personeli, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) personeli, muhasebeci, tekniker, teknisyen ve mühendis pozisyonlarına atamalar yapılacak. Adayların atamaları, KPSS puanlarına göre yapılacak ve mülakat süreci uygulanmayacak. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler