Takip Et

SON DAKİKA

Erik sezonu buruk başladı

17 Nisan 2018, Salı 09:40

     


İncirliova’da toplanmaya başlanan papaz eriği, fiyatı ve verimi ile üreticiyi düşündürüyor. Üreticilik ve tüccarlık yapan Bayram Büyüten, geçen sezona göre yüzde 50’lik rekolte düşüklüğü yaşadıklarını kaydetti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

İncirliova’nın Sandıklı Mahallesi’nde vatandaşların önemli geçim kaynakları arasında yer alan papaz eriğindeki düşük rekolte çiftçiyi üzüyor. Yaklaşık 450 ailenin geçimini sağladığı erik, nisan ayının son ortalarında toplanmaya başlandı. Toptan kilosu 7-8 lira arasında satılan erikten bu sezon bölgede bin 500 ton rekolte beklendiği belirtildi.

 

“REKOLTEDE YÜZDE 50 AZ OLACAK”

Sandıklı Mahallesi’nde 36 yıldır baba mesleğini sürdüren, üreticiliğin yanı sıra tüccarlık da yapan Bayram Büyüten (48), “Bu yıl geçen yıla oranla erik 10 gün erken pazara çıktı. Eriğin çiçekteyken yağışların çok olmasından dolayı verim kaybı yaşıyoruz. Nerdeyse yüzde 50 gibi rekolte düşüklüğü bekliyoruz. Sandıklı eriği kalitesinden dolayı İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde Pazar bulabiliyor. Şu anda toptan kilo fiyatı 7-8 lira arasında değişiyor.”

 

“İŞÇİ YEVMİYESİ 55 LİRA OLDU”

Eriğin Sandıklı Mahallesi’nin önemli geçim kaynaklarından olduğunu ifade eden Büyüten, “Erik bahçesinde çalışan işçilerimizin yevmiyeleri geçtiğimiz yıl 50 lira iken bu yıl 55 lira oldu. Kendi bahçemizde 70-80 işçi çalıştırıyoruz. Sandıklı Mahallesi olarak erik, bizim kazanç kapımız. Tüm üretici ve tüccar arkadaşlarımıza sezonun hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum” dedi. (HAKAN AKIN)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler