Takip Et

SON DAKİKA

Başçayır'da yol isyanı

17 Nisan 2018, Salı 10:12

     


Köşk'ün en büyük kırsal mahallelerinden Başçayır’da, bakımsız kalan yolun tozu vatandaşları isyan ettirdi. Bu çileye dayanamayan bir aile mahalleden taşınınca, diğer vatandaşlar da seslerini duyurabilmek için yolu kapatarak eylem yaptı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Başçayır Mahalle merkezinden geçen Ahatlar, Menteşeler, Cumayanı, Ketenyeri, Sarıçam, Kızılcaköy ve Armutalanı mahallelerinde yaşayan vatandaşların oluşturduğu yoğunluk nedeniyle yaklaşık 15 yıl önce alternatif yol oluşturulduğu belirtildi. Başçayır’da bulunan sokakların dar olması ve bu yoğunluğun tehlike arz etmesi nedeniyle kendi arazilerinden feragat eden mahalleli alternatif yol yapımına katkı sağladı. 3 yıl önce gölet yapımı nedeniyle Devlet Su İşleri’ne (DSİ) ait kamyon ve iş makinelerinin kullandığı yolun bozulduğunu ifade eden mahalleliler, en azından yolun mahalle içinde kalan kısmının asfalt yapılmasını talep etti.

 

Bu konuda ne Köşk Belediyesi’ne ne de Büyükşehir Belediyesi’ne seslerini duyurabildiklerini dile getiren mahalle halkı, “Bizim seçtiklerimiz, bizi duymuyor” diye isyan etti. Her seslerini yükselttiklerinde mahalleye sadece jandarmanın gönderildiğini söyleyen mahalleli, “Biz burada askerimizi misafir olarak görmek isteriz. Bizim burada belediye yetkililerini görmek, onlara derdimizi anlatmak ve çektiğimiz çileyi göstermek istiyoruz” siteminde bulundu.

Yoldan geçen her aracın tozu havaya kaldırdığını, tozunsa evlerine ve bahçelerindeki ağaçlarına zarar verdiğini söyleyen kadınlar mağduriyetlerine çözüm bulunmasını istedi. Mahalle sakinlerinden Filiz Yağcı mağduriyetini şu ifadelerle anlattı:

"Halkın yanındayız diyorlar ama değiller. Bizim isteğimiz yollarımızın yapılması. Dışarıya çamaşır asamıyoruz. Evimizin içine astığımızda da rutubet oluyor. Balkonumuzda oturamıyoruz. Şimdiye kadar yapmadılar. Asfalt yapılıncaya kadar da eylemimizi bitirmeyi düşünmüyoruz".

 

Hatice Tahran ise, “Şimdiye kadar yapmamız gerekiyordu bu eylemi ama sabrettik. Bugün yaparlar, yarın yaparlar diyerek bekledik. Artık katlanacak halde değiliz. Yağımız, unumuz, tuzumuz her şeyimiz dışarıda. Hepsi mikrop içerisinde kaldı. Hayvanlarımız da etkilendi bu tozdan. Eylem yapmak zorunda kaldık” dedi.

 

Bu tozdan dolayı yaşamlarının kısıtlandığını belirten Hülya Yağcı da, “Evlerimizin balkonlarını kullanamıyoruz. Mutfağı dışarı da olan vatandaşlar var. Yiyeceklerimiz, giyeceklerimiz toz içerisinde. Baraj yapılırken büyük araçlar geçti. Yolu bozdular. 'Baraj bitsin asfalt yapacağız' dediler. Baraj bitti yine yapmadılar. Sulama yaptılar ama sulamayla çözülecek bir sorun değil. Komşumuzun biri tozdan dolayı evini kapattı gitti. Biz de mi gidelim? Evlerimizi, yurtlarımızı terk mi edelim?” ifadelerini kaydetti.

 

Yolu kapatarak eylem yapan mahalleliyi, Köşk İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ikna etmeye çalıştı. Öfkeli mahalle halkı ikna edilemeyince İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mesut Cin mahalleye gelerek önce halkın sorununu dinledi. Daha sonra yetkilileri arayan Cin, 25 Mayıs’a kadar yolun asfalt çalışmasına başlanılacağının sözünü aldı. Yine ikna olmayan mahalle halkı, “Biz çalışma başlayana kadar yolu açmıyoruz. Çünkü bizim yetkililere güvenimiz kalmadı” diyerek eylemlerine devam etti. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler