Takip Et

Karacasu'da önce kar, şimdi de yağmur

17 Ocak 2017, Salı 15:10

     


Sonbaharı kurak geçiren Karacasu, 2016’nın son haftasında ve ocak ayında yağan karın ardından etkili olan yağmurla suya doydu. Daha önce kardan kapanan mahalle yolları, şimdi de karın, yağmurla birlikte erimesiyle taşkınlara maruz kaldı. Yollar ve araziler su ile kaplandı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

İki hafta arayla yoğun kar yağışı altında kalan Karacasu'da hava sıcaklığının artmasıyla birlikte yağmur başladı. Üç gündür etkili olan sağanak yağmurla birlikte karların da erimesi ile kırsaldaki mahallelerin yolları ve arazileri su altında kaldı. Geçen yaz sonunda yapılan stabilize yolların su altındaiçinde kalan kısımları kullanılamaz hale geldi.

BELEDİYE EKİPLERİ ALARMDA

Karacasu Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri, geçen hafta kardan kapanan yolları açmak için çalışırken şimdi de kar sularının taştığı kanalları temizlemek için efor sarf etti. Belediye ekipleri, özellikle yüksek kesimde bulunan Bereketli Mahallesi'nde bozulan yolları ve milin tıkadığı kanalları açmak için bazı yerlerde kazma kürek ile bazı yerlerde de iş makineleri ile çalıştı.

Karacasu Belediye Başkan Yardımcısı Erdinç Gümüş, mevsim normallerinin üzerinde yağan yağmur ve kar suları nedeniyle vatandaşların mağdur olmaması için tüm ekipleri alarma geçirip izinlerini iptal ettiklerini, nereden bir ihbar gelirse ekipleri oraya yönlendirdiklerini söyledi.

GÖLET VE BARAJLAR DOLDU

Eylül, ekim, kasım ve aralık aylarının yağışsız geçmesi nedeniyle endişe yaşayan çiftçiler ise son yağışların gölet ve barajları doldurmasına, yer altı kaynakları ve kuyuların beslenmesine sevindi. Çiftçiler, ''Kuraklık tehlikesi tamamiyle ortadan kalktı. Bahar yağmurları da gerçekleşirse gölet ve barajlardaki doluluk oranı yüzde yüze ulaşır'' dediler. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...

 







 
Son Eklenen Haberler