Takip Et

SON DAKİKA

“Sokak hayvanları sahipsiz değil”

16 Kasım 2016, Çarşamba 07:00

     


Aydın Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Dr. İsmail Çevik, il genelindeki 5 geçici bakım, besleme ve rehabilitasyon evi aracılığıyla 17 ilçenin sokak hayvanlarına hizmet verdiklerini söyledi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Hayvansever kimliğiyle bilinen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun sokak köpeklerinin tedavisi ve bakımlarıyla sürekli yakından ilgilendiğini ve zaman zaman barınakları ziyaret ederek teftişlerde bulunduğunu belirten Dr. Çevik, “Özlem Başkanımızın talimatıyla saha tarama çalışmalarımızı daha da sıklaştırdık. Cankurtaran adını verdiğimiz araçlar vesilesiyle sadece sokak köpeklerine değil, sahipsiz ve bakıma muhtaç yaralı hayvanlara da sahip çıkıyor ve barınaklarımızda tedavilerini gerçekleştiriyoruz. Sokak hayvanları sahipsiz değil” diye konuştu.

“DAHA SAĞLIKLI HİZMET GELİŞTİRMEYE ÖZEN GÖSTERİYORUZ”

5199 sayılı Yasa gereğince geçici bakım, besleme ve rehabilitasyon evi adı verilen hayvan barınaklarında sokak köpeklerinin rehabilitasyonuna ilişkin olarak, tedavi, aşılama ve kısırlaştırma işlemleri gerçekleştirdiklerini belirten Çevik, “İl genelindeki barınaklarımızda 7 veteriner, 1 veteriner teknikeri ve 52 personelle 7/24 saat hizmet halindeyiz. Rehabilitasyon işleminden geçen sokak köpeklerini ilgili yasa gereği ya sahiplendiriyoruz ya da aldığımız yere bırakıyoruz. Bu çerçevenin dışında bir uygulama gerçekleştirmemiz mümkün değil. 444 40 09 ihbar hattımıza gelen şikayetleri değerlendirmenin yanı sıra saha tarama çalışmalarıyla da hizmet veriyoruz. 7 cankurtaran aracımız ve eğitimli elemanlarımızla Aydın halkımızın şikayetlerine cevap vermeye çalışıyoruz. Ancak şu da bir gerçek; hayvanseverleri de hayvanlardan şikayetçi olan vatandaşları da anlıyoruz. Bu bağlamda da hayvanseverlerle ortak çalışma içinde, iyi ilişkiler ve daha sağlıklı hizmet geliştirmeye de özen gösteriyoruz” dedi.

“İLGİLİ YASANIN REVİZE EDİLMESİ DAHA OLUMLU SONUÇLAR VERECEK”

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun talimatıyla barınakların temiz, düzenli ve tertipli olmasını sağlamalarının yanı sıra hayvanların beslenmesiyle ilgili olarak da hiçbir aksaklığa meydan vermeden çalıştıklarını ifade eden Çevik, “En son barınaklardaki yemek ve su kaplarının daha sağlıklı olması için krom kaplar yerleştirdik. Şu da bilinmelidir ki yaptığımız iş, topladığımız sokak köpeklerini karga tulumba arabaya ya da barınağa atma değildir. Şu an beş barınağımızda toplam 880 sokak köpeği mevcut. Ne yazık ki sahiplenilmiyor. Yasa gereği bir süre sonra kısırlaştırılıp küpelendikten sonra aldığımız yere bırakmakla mesulüz. İlgili yasanın revize edilmesi çalışmalarına başlandı. Yasa revize edildikten sonra sahipsiz sokak köpekleriyle ilgili daha sağlıklı sonuçlar elde edileceğine inancımız tam” ifadelerini kullandı.

“2016 YILINDA 1050 KÖPEK SAHİPLENDİRİLDİ”

2016 yılı itibariyle il genelinde 1600 sokak köpeğinin kısırlaştırıldığını ve 1050 köpeğin ise sahiplendirildiğini belirten Çevik, “Yıl itibariyle şu zamana değin yaklaşık 1500 köpeği yasa gereğince kısırlaştırarak aldığımız yere bıraktık. Kuşadası, Söke, Efeler, Nazilli ve Didim’de bulunan barınaklarımızın kapasitesi yaklaşık 1070 dolaylarındadır. Didim’deki barınağımızı protokolle Didim Belediyesi’ne devrettik. Ancak mama ve veteriner hariç personel giderlerini Aydın BŞB olarak biz karşılıyoruz. Barınaklarımızda hijyene daima önem veriyor. Dezenfektasyon işlemlerini sıklıkla sürdürüyoruz. Yine veterinerlerimiz cankurtaranlar aracılığıyla barınaklarımıza getirilen sahipsiz hayvanların her türlü tedavisini gerçekleştiriyor. Ne yazık ki kentler, sokak köpeklerinin doğal yaşam alanı değil. Yine tasmalı köpeklerle ilgili cezai yaptırımımız yok. İleride yasanın revize edilmesinin ardından daha müspet çözümler geliştirileceğini umuyoruz” cümleleriyle açıklamasını noktaladı. (MURAT TAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler