Takip Et

SON DAKİKA

“Aklı kravatlı abilerden değil köylüden alacağız”

16 Eylül 2018, Pazar 18:28

     


TZOB Ege Bölge Toplantısında konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Milletin efendisi olmaya değil, hizmetkarı olmaya geldik. İktidar olarak bahanemiz yok. Hizmet etmek zorundayız, emrinizdeyiz. Aklı kravatlı abilerden değil köylüden alacağız” dedi.

 

Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin Adnan Menderes Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştirdiği TZOB Ege Bölge Toplantısında, konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, çiftçinin sıkıntılarını bilen bir bakan olduğunu, çözüm noktasında birlikte hareket ederek aklı köylüden alacaklarını söyledi. Aydın’a müjdeler verdi. Bakan Pakdemirli konuşmasında şunlara değindi:

 

MENDERES AİLESİ İLE ANISINI ANLATTI

Sürekli ülkemizi istikrarsızlaştırmak için oyunlar oynanıyor. Bunlardan biri de Adnan Menderes’in hunharca katledilmesi. Her zaman doğrunun yanında olmak gerekir. Aile olarak Menderes ailesine yakın bir aileyiz. 1961 yılında Yassıada’da tutuklu, evladı TED Kolejinde okuyor. Okul güvenliğini sağlayamayız diyor. Aileye düşükler diyorlar. Herkes dalga geçiyor. Okuldan atmaya karar veriyorlar. Berrin menderesi çağırıyorlar. İki gözü iki çeşme ağlıyor. Okutamazsam ne yapacağım. Okul müdürü üzülüyor, belletmen bir gözü kara adam var onu çağıralım diyor. Çağırdıkları adam babam rahmetli Ekrem Pakdemirli. Babama okutur musun diyorlar o da tereddüt etmeden hemen tamam diyor. Menderesin hesaplarında blokeler var. Babamın ders parasını ödeyemiyorlar ama babam doğrunun yanında duruyor. Hayat boyu süren bir babam ile Aydın menderes arkadaşlığı başlıyor. Anneme berrin menderesin gümüşlük hediyesi vardır. Hanım şekerliği ister annem vermez.

 

AYDIN’A MÜJDELER

Sayın vali müze yeri istedi. Yer de bakanlığındı. Aileye soruldu ve müzenin müjdesini vermiş olalım. Annemden müzeye o gümüş şekerliği de isteyeceğim, nesiller boyu hatıratı olarak sergilenir. Aynı zamanda Aydın Serbest Bölgesi (AYSER), Organize Seracılık Bölgesi, Organize Balıkçılık Bölgesi de müjdelerimiz arasında yer alıyor.

 

“İKTİDAR OLARAK BAHANEMİZ YOK”

24 Haziran’da seçim geçirdik. Yeni bir dönem başladı. Parlamenter sistemini prangalarından kurtulduk. 90’lar tamamen kayıp yıllar oldu. Koalisyonlar Türkiye’ye yaramıyor. En güzeli başkanlık sistemiydi. Yeni dönemde daha hızlı ve etkin çalışacağız. Millete daha fazla hizmet edeceğiz. Tek müşterimiz millet. Milletin efendisi olmaya değil, hizmetkarı olmaya geldik. İktidar olarak bahanemiz yok. Hizmet etmek zorundayız, emrinizdeyiz. Sizlerden alacağız. Sorunları birlikte tespit edip, birlikte çözeceğiz.

 

“ÜRETİCİMİZİ GÜLDÜRECEK, TÜKETİCİMİZİ EZDİRMEYECEĞİZ”

Hedefleri olamayan toplumlar neticeye varamaz. 2023, 2050, 2071 hedefi koyduk. İki bakanlık bir araya geldik. 5 yılık plan yazıyor, bakanlığın mimarisini yeniden yazıyoruz. Toprak ve su iki ayrı bakanlık çekişme içindeydi ve işler yürümüyordu. Toprağı suyla beraber yürüteceğiz. Artık toprak ve su birbirine kavuştu. Bu yapının içerisinde Tarım İl Müdürlüklerimiz, DSİ; Orman, Meteroloji gibi 30 yakın birim var. Merkezi yapılanması kolay taşrayla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Vatandaşa hizmeti daha iyi nasıl götürür, devlet olarak nasıl 3 kuruş daha tasarruf ederiz. Yeni sistemle inşallah üreticimizi güldürecek, tüketicimizi ezdirmeyeceğiz.

 

“AKLI KRAVATLI ABİLERDEN DEĞİL KÖYLÜDEN ALACAĞIZ”

Bu bölgeden sizin ürettiğiniz ürünleri ezbere bilirim. Çiftiliğe gidemiyor, üzüm, incir ve zeytini nasıl sattık bilmiyorum ama bildirilen rakamlar iyi. Bazen bile bile bürokratların üstüne gidiyorum. Zoru hemen yapacağız, imkansız zaman alacak. 6 ay sürecek işleri 2 ayda yapmalıyız. Millet hizmet istiyor. Bahanemiz yok. İş yaparken ne yapılacağını kravatlı abilere değil sizlere sorarak yapacağız. Hepsi iyi niyetli ama bazen sizlere dokunma konusunda eksiklerimiz oluyor. Yeni dönemde sizlerden feyiz alarak işler yapacak, kararlar alacağız.

 

“TARIMDA EZBER BOZAN İŞLER YAPACAĞIZ”

Tarım bana göre stratejik güç. Bunu böyle ilan eden onlarca Avrupa ülkesi var. 6 milyon kilo kalori yiyecek maddesi üretiliyor. Bugün şehirleşme yüzde 55, 2020’de yüzde 70 olacak.

Tarımda ezber bozan işler yaparsak açığı kapatabiliriz

 

“SUDAN’DAN 830 BİN HEKTAR ALAN ALDIK”

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bana Tarım Bakanı oldun dediği gün; Sudan’a git orada Türkiye’nin ihtiyacını göreceksin. Üretimi yap, getir dedi. Sudan’ın Türkiye’nin Afrika’ya açılan kapısı. Bazı kozalarında siyaset yapanlar bunun üzerine siyaset yaptı. 830 bin hektar alan aldık Sudan’da sulu tarım olarak kullanmamız lazım. Türkiye sudan ve üçüncü Dünya ülkelerinin ihtiyacını görecek şekilde üretim yapmamamız lazım.

 

“BİLİMLE YAPILAN İŞLERDE ÇİFTÇİ DAHA ÇOK GELİR SAĞLAR”

Yeni Türkiye iddiamız var. Tarımı teknoloji ile buluşturmamız gerek. Bilimle yapılan işlerde çiftçimize daha fazla gelir getireceğimize inanıyorum. Kooperatif yapısını sağlıklı bir yapıya kavuşturmamız gerekiyor. Bizim aynı anda ayarda ve hedef ülkü doğrultusunda yürüyor olmamız lazım. Oda ve birliklerde çeşitli tahakküm kurmak isteyenler var. Bunlara asla izin vermeyeceğimizi bilin.

 

Bakan Pakdemirli'nin konuşmasının ardından istişare toplantısına geçildi. Bakan Pakdemirli ve TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, bölgedeki oda başkanlarının sıkıntılarını taleplerini dinledi. Karşılıklı fikir alışverişin ardından çözüm önerileri üzerine konuşuldu. (AYŞE YILMAZ)







 
Son Eklenen Haberler