Takip Et

SON DAKİKA

Katar krizi, partilerin gündeminde

16 Haziran 2017, Cuma 13:59

     


Bölgede yaşanan Katar Krizi, Aydın’ın da gündeminde. Aydın’daki siyasiler Katar krizini değerlendirdi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

ÖZMEN: MÜSLÜMANLAR BÖLGEYİ GELİŞTİRMEK İÇİN UĞRAŞMALILAR

ABD Başkanı Donald Trump’ın Suudi Arabistan ziyaretinin ardından patlak veren Katar krizi, bir süredir ülke gündeminde. Katar krizi Aydın’daki siyasiler tarafından da değerlendirildi. AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, Müslüman ülkelerin enerjilerini bölgenin gelişimi için harcamaları gerektiğini belirtti. Özmen, "Bugün geldiğimiz noktada da Katar ABD’den 12 milyar dolarlık F-15 uçak ihalesine girmiş. Tabii bu noktada, bölge ülkelerini itidale davet etti Sayın Cumhurbaşkanı. Irak’ta, Suriye’deki sorunların yanı sıra bölgenin kendine has sorunları da var. Müslüman ülkeler enerjilerini birbirlerine harcamaktan ziyade bölgenin sorunlarına harcaması gerekir." dedi. Katar’a üs kurulmasının Türkiye’ye bölgede güç kazandıracağına dikkat çeken Özmen, bu duruma muhalefet etmenin doğru olmadığını söyleyen Özmen, “Türkiye’nin Katar’da bir askeri üs kurması planlandı. Bu üssün amacı savaşa alet olmak değil; barışı sağlamaktır. Türk askerinin orada ne işi var demek de doğru değil. Türk askeri daha önce Kosova’da Bosna’da Afganistan’da da bulundu ve barışa katkı sağladı.” sözlerini kullandı.

 

BAYRAM İNCİ: KATAR' A ASKER GÖNDERMEK DOĞRU DEĞİL

Partisinin düzenlediği “Adalet Yürüyüşü” ne katılan CHP İl Başkanı Bayram İnci, “İçeride ve çevremizde bu kadar sorun yaşanırken Katar’a asker göndermenin bir mantığı yoktur. Önceliğimiz PKK, DAEŞ ve FETÖ ile mücadele olması gerekiyor. Katar’a yeni bir üs kurmak ek bir maliyet de getirmektedir” dedi.

 

ALBAYRAK: ABD' YE MESAFE KOYULMALI

Vatan Partisi İl Başkanı Emre Albayrak da Katar Krizi’nin tek kutuplu dünyanın sona erdiğini iddia etti. ABD’nin hedefinin Türkiye olduğuna dikkat çeken Albayrak, ABD’ye mesafeli olunması gerektiğini belirtti. Albayrak, "Bölge ülkeleri kendi çıkarları doğrultusunda ABD’yi artık bu bölgede istememektedir. Katar, Sünni Nato’ya girmeyerek, İran ve Türkiye ile yakınlaşarak aslında ABD’ye de rest çekmiş oldu. Türkiye, İran, Irak ve Suriye ile birlikte ikinci bir blok oluştu bölgede. ABD eski müttefiklerini de kaybetmektedir. Dolayısıyla Türkiye’nin ABD tarafından hedef alındığını görüyoruz. CIA’nın önemli isimlerinden Mıchael Rubin, “Bugün Katar, yarın Türkiye” diye bir demeç verdi. Buradan da anlıyoruz ki, mesele sadece Katar değildir, ABD Türkiye’yi de hedef almaktadır. PKK, FETÖ, IŞİD gibi terör örgütlerini başımıza bela ederek Türkiye’ye karşı olduğunu gösteriyor ABD. Bundan dolayı ABD ile mesafe koymamız gerekmektedir" dedi. (HASAN ALP ŞAHİN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...

 







 
Son Eklenen Haberler