Takip Et

SON DAKİKA

Ava giderken, avlanmayın

16 Mayıs 2017, Salı 09:19

     


Çine Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Salim Eraslan, av yapmak isteyenler için önemli uyarılarda bulundu. Herkesin istediğinde av yapamayacağını belirten Eraslan, Avcılıkla ilgili ağır cezaların olduğunu söyleyerek yasak av yapan kişileri uyardı.

Çine Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Salim Eraslan, av yapmak isteyenlerin ilk olarak avcılık belgesine sahip olması ve Orman ve Su İşleri Bakanlığından av yapacağına dair gerekli izinleri alması gerektiğini ifade etti. Yasak avcılık yapan kişilerin yakalandıklarında ise akıllarına dahi getiremeyecekleri ağır cezalara maruz kalabileceklerini söyledi. Avcının avlarını belirlenen süreler içerisinde ve belirlenen sayılarda avlayabileceğini hatırlatan Çine Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Salim Eraslan, özellikle araç ile av yapmanın yasak olduğunu vurguladı.

YASAK AVLANMADA KULLANILAN ARAÇLARA DEVLET EL KOYUYOR

Yerleşim yerlerinin 300 metreden az yakınında avlanmanın yasak olduğunu ve her yıl Bakanlık tarafından avlanılabilecek yerlerin belirlendiğini belirten Başkan Eraslan, “Avlanmak isteyen kişiler, avcılık eğitimi almış, elinde belgesi bulunan ve kanunları bilen kişiler olmalı. Kesinlikle otomobil ya da herhangi bir araç ile av yapmak yasak. Projektör, teyp ve ses düzenekleri de av yasakları arasında. Eğer bir avcı otomobile bağladığı projektör ile av yaparken yakalanırsa, otomobil yasak avlanma aracı sayılarak devlet tarafından el konur ve otomobil ise ihale yolu ile satılır. Özellikle avcılarımızın gece projektör avı yapmamaları konusunda dikkatli olmaya çağırıyoruz. Çünkü projektör avları özellikle yaban hayatının sonunu getiren hayvana kaçma hakkı ve şansı vermeyen son derece acımasızca yapılan bir av şeklidir. Hayvan sesi çıkaran nefesli düdükler hariç her türlü alet ve cihazlar, zehirli veya uyuşturucu yemler avlanmada kullanılamaz. Çiftleşme dürtüsü yaratan yapay kokular da yasak. Su göletinin başında güme kurmak, sürat teknesi kullanmak da yasaklar arasında. Birçok kişi bu av yasaklarına dikkat etmiyor” dedi.

YASAK AVLANANLAR YANDI

Yasaklara uymayan avcılara verilen cezaların çok yüksek olduğunu belirten Başkan Eraslan, kanunlar çerçevesinde usulüne uygun bir şekilde av yapılmasını önerdi. Vurulmayacak bir kuşu vurduğunda, ödenmesi gereken para cezasının 400 lira olduğunu ifade ederken, yasak avcıların yakalanmaları halinde mahkeme masraflarını ve karşı tarafın avukat masraflarını da ödemek zorunda bırakıldığını belirtti.

AVCILARI UYARDI

Çine’de 2 binin üzerinde avcı olduğunu ve bunların bir çoğunun bohçacı, yani kayıtsız avcılar olduğunu belirten Başkan Eraslan, avlanmak isteyen herkesi yasalara uygun olarak av yapmaya davet etti. (SEZGİN MADRAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler