Takip Et

SON DAKİKA

1 milyon fide toprakla buluşacak

16 Nisan 2019, Salı 15:02

     


Son günlerde kilogram fiyatıyla vatandaşın cebini yakan patlıcan, domates ve biber bu sefer yüz güldürdü. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin yerel tohumlardan ürettiği fidelere ulaşmak isteyen vatandaşlar, izdihamın ortasında kaldı. 50 bin tohum dakikalar içerisinde dağıtıldı. Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Abdurrahman Arslan, dikim dönemi içerisinde 1 milyon fidenin toprakla buluşacağını söyledi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun talimatıyla AYBA çalışanlarının vatandaşlardan topladığı yerel tohumlar, Yenipazar'daki çalışma sahasında fide haline getirildi. Her yıl dikim döneminde 1 milyon fide dağıtan büyükşehir belediyesi, bu yıl da geleneğini bozmadı. Kent meydanına kurulan çadırlara 50 bin domates, patlıcan ve biber fidesi getirdi. Fideler sağanağa rağmen dakikalar içerisinde dağıtıldı.

AYDIN'DA İCRADAN SATILIK TARIM ARAZİSİ

AYDIN’IN BÜTÜN İLÇELERİNDE FİDE DAĞITILACAK

“Yerel tohum, zengin besin değerine, güçlü genetik yapıya sahiptir. Yerel tohum Anadolu'nun en büyük zenginliğidir.” sloganı ile başlatılan çalışmanın detaylarını aktaran Aydın Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Abdurrahman Arslan, “ Vatandaşlarımızdan bize ulaşan tohumlar Yenipazar'daki çalışma sahamızda denemelerden geçiriliyor. Verimli bir tohum ise fide haline getirip vatandaşımıza geri dağıtıyoruz. Bu sayede vatandaşın tohumunu yine onlarla paylaşıyoruz. Büyükşehir olarak yerli tohuma oldukça önem veriyoruz. Bu konudaki çalışmalarımızı da aralıksız sürdürüyoruz. Her yıl 1 milyon fide dağıtıyoruz. Bu yıl dağıtıma 31 Mart öncesinde başladık. Devam ediyoruz. Aydın'ın bütün ilçelerinde dağıtılıyor. 1 milyon fideyi toprakla buluşturacağız” dedi.

VATANDAŞTAN FİDE DAĞITIMINA İLGİ

Sağanağa rağmen fide almak için dakikalarca sıra bekleyen vatandaşlar da yerli tohuma ulaşmaktan mutlu olduğunu dile getirdi.

Gülşen Kol: Efeler'de oturuyorum. fide dağıtıldığını duyduğum gibi geldim. Özlem başkanımız yerli tohum dağıtıyor. Biz de alıp dikeceğiz.

Muzaffer Ateş: Bahçem var,aldığım fideleri ekeceğim. Patlıcan ve biber alacağım. Fide dağıtımından da memnunuz.

Turan Yaşat: İnsanın kendi fidelerine sahip olması kadar güzel bir şey yok. Fidelerimize, yerli tohumlarımıza sahip çıkalım.

Filiz Akbay: Fide dağıtımından memnunuz. Bizi mutlu ediyorlar. Her zaman yapmalarını istiyoruz. Yerli fideye sahip çıkmak istiyoruz. (AYŞE YILMAZ - ÇAĞLAR HATİPOĞLU)







 
Son Eklenen Haberler