Takip Et

SON DAKİKA

Öncer’den MEB’e ‘Nitelikli Okul’ çıkışı

16 Nisan 2018, Pazartesi 16:33

     


Aydın Adnan Menderes Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği 2. Başkanı Avukat Pınar Öncer, 11 Nisan’da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından isimleri açıklanan nitelikli okullar arasında okullarına yer verilmemesini eleştirdi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ)

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 11 Nisan’da açıkladığı ve Aydın’daki 15 okula yer verildiği nitelikli okullar arasında başta Aydın Adnan Menderes Anadolu Lisesi gibi köklü eğitim kurumlarına yer verilmemesiyle ilgili olarak Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne dilekçe sunan Adnan Menderes Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği 2. Başkanı Öncer, “Mezunu olmaktan her daim gurur duyduğumuz Aydın Adnan Menderes Anadolu Lisemizin hak ettiği üzere nitelikli okullar sınıfına alınmasını istiyoruz” dedi.

 

“AYDINIMIZIN GURURU OLMUŞTUR”

 

Konuyla ilgili açıklamasında, 1984 yılında Aydın Anadolu Lisesi ismi altında kurulup 1992 yılında bakanlık onayıyla Aydın Adnan Menderes Anadolu Lisesi adını alan okullarının nitelikli okullar arasında yer verilmesi gerektiğini belirten Öncer, “Aydın’da mevcut pek çok köklü tabir edilen okulların yanı sıra 34 yıllık bir geçmişe eğitim,kültür ve spor faaliyetleri alanında ülke sınırlarını da aşan başarılar sığdırmış bir okulun öğrencisiyiz. Okulumuz kurulduğu dönemde, Aydın’da sınavla öğrenci kabul eden ilk ve tek okuldur.1991 yılında ilk mezunlarını veren okulumuz uzun yıllar ülke genelindeki Fen Liseleri dahil başarı sıralamasında ilk on okul içerisinde yer alarak sadece okulumuzun değil tüm Aydınımızın gururu olmuştur. Öyle ki;üniversite sınavına girişte ortaöğretim başarı puan katsayısı diğer okullara göre çok düşük olması sebebiyle pek çok öğrenci okul değiştirerek bu engeli aşmaya çalışmışsa da bizler okulumuzu bırakmadık çünkü Aydın Adnan Menderes Anadolu Lisesi mezunu olmak bir marka olduğu gibi bizler için büyük bir gurur ve onur kaynağı olmuştur” dedi.

 

“AÇIKLANAN NİTELİKLİ BİR OKUL İNŞAAT HALİNDEDİR”

 

Okullarının mezunlarının, Dünya Bankası, Yale Üniversitesi’nin yanı sıra ülke genelinde ismi alanının en başarılıları arasında sayılan çeşitli şirketlerde,akademik alanda ve serbest piyasada görev yapmakta olduğuna dikkati çeken Öncer, “Ancak geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından isimleri açıklanan nitelikli okullar arasında okulumuzun bulunmaması biz mezunları derinden üzmüştür.Kaldı ki;sayın yetkililerin aramış olduğu kriter - yıllara dayalı bir geçmişse- bugüne kadar elde ettiğimiz başarılarımızla bu beklentiyi aştığımızı düşünüyoruz.Kaldı ki Aydın için açıklanan listede mevcut bir kısım okulların henüz inşaat halinde olduğu kriterin köklü bir okul olmadığı gerçeğini gözler önüne sermektedir. Aydın Adnan Menderes Anadolu Lisesi mezunları olarak okulumuzu nitelikli okullar arasında görmeyi istemekteyiz. Sayın yetkililerin tüm bu hususları görmezden gelmesi başarıları ile Aydın’ın gururu olan okulumuzu tarihin tozlu raflarına kaldırılmasına sebep olacaktır” diye konuştu.

 

“NİTELİKLİ OKULLAR SINIFINA ALINMASINI İSTİYORUZ”

 

Mezunlar olarak okullarına sahip çıkmak istediklerini söyleyen Öncer, “Aydınımıza pek çok alanda almış olduğu başarılarla her daim gurur kaynağı olan tarihimize, Aydın tarihine ve değerlerine de sahip çıkmaktayız. Bu duygu ve düşüncelerle tarafımızca yapılan bu başvurunun dikkate alınarak mezunu olmaktan her daim gurur duyduğumuz Aydın Adnan Menderes Anadolu Lisemizin hak ettiği üzere nitelikli okullar sınıfına alınmasını istiyoruz” dedi. (MURAT TAN)







 
Son Eklenen Haberler