Takip Et

SON DAKİKA

Kaymakamdan aşure ikramı

15 Ekim 2016, Cumartesi 13:58

     


Karacasu İlçe Müftülüğü, Muharrem ayı sebebiyle Merkez Çarşı Camisi önünde cuma namazı çıkışı bin kişilik aşure hayrı yaptı. Etkinliğe katılan Kaymakam Murat Atıcı, ilçe Müftüsü Murathan Aksoy ile birlikte kazanın başına geçip vatandaşlara kendi elleriyle aşure ikram etti. Kazan başındaki kişinin ilçenin yeni kaymakamı olduğunu bilmeyen bazı vatandaşlar, bir kepçe fazla aşure isteyince Kaymakam Atıcı, adil olmayı destur edindiği ve kimseye torpil geçmeden herkese adaletli dağıtım yapacağını söyledi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

KİTAP SERGİSİ VE KAN BAĞIŞI KAMPANYASI YAPILDI

Karacasu İlçe Müftülüğü, Muharrem ayı ve 1-7 Ekim tarihleri arasından kutlanan Cami ve Din Görevlileri Haftası sebebiyle Çarşı Camisi'nde cuma namazı çıkışı aşure hayrı ve Kızılay için kan bağışı kampanyası düzenledi. Namaz öncesinde mevlit okunup tüm şehitlerin ruhuna dualar okundu. Din kitaplarının sergilendiği bir stant da açan müftülüğün etkinliğine katılan Kaymakam Atıcı, vatandaşlara kendi elleriyle aşure ikram etti. Ardından kitap standının başına geçen Kaymakam Atıcı, camiden çıkan vatandaşlara din kitapları hediye etti, kitapların önemini anlattı. İçinde bulunduğumuz Muharrem ayı sebebiyle Hz. Hüseyin'i ve Kerbela'yı anlatan Kaymakam Atıcı, daha sonra Kızılay'ın kampanyasına destek vermek için kan vermek istedi. İlaç aldığı için kan veremeyeceği söylenen Atıcı, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürlerini kan vermeleri konusunda teşvik etti. Atıcı, peygamberimiz Hz. Muhammed’in sıhhat açısından kan vermeyi teşvik ettiğini söyleyerek herkesi kan bağışında bulunmaya davet etti.

AŞURE GİBİ MÜSLÜMANLAR DA BİRLİK BERABERLİK İÇİNDE OLSUN

İlçe Müftüsü Murathan Aksoy, Hz. Hüseyin’in şehadetinin ve Kerbela olayının yaşandığı bir ay olan Muharrem ayının vatana millete, tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını diledi. Aksoy, birçok gıda ürününün birleşmesi ile yapılan aşure gibi Müslümanların da aynı şekilde birleşerek, tatlı bir birliktelik oluşması temennisinde bulundu. Vatandaşlar, kan bağışına ilgi gösterirken gün içinde 55 ünite kan toplandığı öğrenildi. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN

 







 
Son Eklenen Haberler