Takip Et

SON DAKİKA

Berberoğlu, Aydın'ın da gündeminde

15 Haziran 2017, Perşembe 17:23

     


Milletvekili ve Gazeteci Enis Berberoğlu’nun Mit Tırları haberiyle ilgili Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması kapsamında tutuklanmasına ilişkin siyasi partilerden açıklamalar geldi. Ankara’da partisinin “Adalet Yürüyüşü” ne katılan CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, Enis Berberoğlu’ nun tutuklanmasının tamamen gazetecilikle ilgili olduğunu belirtti. Ak Parti İl Başkanı Ömer Özmen ise hukuki sürecin bağımsız yargı eliyle sürdürüldüğüne dikkat çekti. Vatan Partisi İl Başkanı Emre Albayrak ise Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının FETÖ ile mücadeleyi baltalamak anlamına geldiğini söyledi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

DAMATLAR SERBEST, BERBEROĞLU TUTUKLU

Milletvekili ve Gazeteci Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasına en büyük tepki Başkan Bayram İnci’ den geldi. Partisinin Ankara’ dan İstanbul’a düzenlediği “Adalet Yürüyüşü”ne katılan İnci, adaletin muhalefet edenlere sopa olarak kullanıldığını söyledi. İnci, “Can Dündar’ın ifadesiyle Berberoğlu’na dava açıldı. Suça değil; habere ceza verildi. Buna “Dur!” denilmesi gerekiyor. Fetö’den yargılanan damatlar, raporlar ve adresi belli denerek serbest bırakılırken; Milletvekili Gazeteci Enis Berberoğlu bir gün içinde hemen tutuklanıyor.” dedi. Yaşanan bu süreci CHP’nin Darbe Komisyon Raporu’na itiraza şerh koymasının tetiklediğini vurgulayan İnci, “Ne istediler de vermedik diyen hükümet, şimdi bizi FETÖ ile yan yana göstermeye çalışıyor. FETÖ’cüler kimlerin imzasıyla devlet kurumlarına girdi” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

 

YARGI SÜRECİ İŞLİYOR

Ak Parti İl Başkanı Ömer Özmen, yargı sürecinin devam ettiğini belirterek, adaletin tecelli edeceğine inandığını söyledi. Özmen, "Hukuki süreç işliyor. Türkiye'de adalet kendi mecrasında ilerliyor. Ümit ediyorum, hukuki süreç tamamlandığında adalet neyse o tecelli edecektir" sözlerini kullandı.

 

FETÖ İLE MÜCADELE BALTALANIYOR

Enis Berberoğlu' nun tutuklanmasıyla ilgili görüş açıklayan bir diğer parti de Vatan Partisi İl Başkanı Emre Albayrak oldu. Albayrak, Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının Fetö ile mücadeleyi baltalayacağına dikkat çekti. Albayrak, "Bu davayı yakından takip ediyoruz ve Sayın Enis Berberoğlu’nun Fetö ile ilişkilendirilecek herhangi bir kanıtla suçlanmadığını görüyoruz. Dolayısıyla burada hukukun uygulanmasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Türkiye uzun bir süreden beri FETÖ ile mücadele ediyor. Ancak Enis Berberoğlu gibi isimlerin hukuksuzca FETÖ ile ilişkilendirilmesi, aslında FETÖ ile mücadeleyi de baltalamaktadır" sözleriyle Berberoğlu' nun tutuklanmasına tepkisini dile getirdi. (HASAN ALP ŞAHİN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler