Takip Et

SON DAKİKA

Aydın'da Turizm Haftası törenlerle başladı

15 Nisan 2024, Pazartesi 14:00
Son güncelleme: 16 Nisan 2024, Salı 13:28

     


Aydın İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen 45. Turizm Haftası, düzenlenen törenle başladı. Törende konuşan Aydın Valisi Yakup Canbolat, turizmin önemine dikkat çekti.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Aydın Valiliği önünde bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan 45. Turizm Haftası, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ndeki açılış kurdelesinin kesimi ile başladı. Açılış kurdelesini, Aydın Valisi Yakup Canbolat, Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, Adnan Menderes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Cemal İyen, Aydın İl Kültür Turizm Müdür Vekili Ahmet Demir ve diğer kurum müdürleri birlikte kesti.

Öncelikle kurulan stantlarda Aydın’a özgü el ürünleri sergilerini gezen Vali Canbolat, ürünler hakkında bilgiler aldı. Yörük Dernekleri tarafından kurulan kıl çadırda mola veren Vali Canbolat ve protokol üyeleri, yörüklerin ikramlarını tattı. Stant gezilerinin ardından da Hidayet Sayın Kültür Merkezi Salonu’ndaki etkinliğe geçildi.

Buradaki etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İlk olarak hazırlanan Aydın kültürüne ait slayt gösterimi izlendi. Açılış konuşmasını yapan İl Kültür Turizm Müdür Vekili Ahmet Demir ile Kuşadası Turizmciler Derneği Başkanı Tacettin Özden, Aydın’ın turizmde geldiği nokta hakkında bilgiler verdi.

“HEDEFİMİZ YILIN 12 AYINDA TURİZMİN YAPILABİLDİĞİ BİR KENT HALİNE GETİRMEKTİR”

Aydın’ın Kuşadası ve Didim ilçelerinin turizm şehri olduğunu ve bunun yanı sıra Aydın’ın çok sayıda tarihi ve kültürel mirasa sahip olduğunu dikkat çeken Vali Yakup Canbolat, doğa turizmi açısından zengin bir şehir olduğunu vurguladı. Canbolat, “İlimizde 117 turizm işletme belgeli, 36 turizm yatırım belgeli, 153 basit konaklama ve 3 termal otel olmak üzere toplam 592 konaklama tesisi hizmet vermektedir. Aydın geneli toplam seyahat acentesi sayısı da, 268 adettir. 2023 yılında ilimizde konaklama ve günübirlik olmak üzere toplam 4 milyon 200 bin turist gelmiştir. Bu yıl bu sayının çok çok yükseklere çıkarılacağına da inanmaktayız. Bütün bu çalışmalarımızda Aydın ilimizi ilçeleri ile birlikte sadece Türkiye'de değil, dünyada önde gelen her türlü turizmin çeşitliliğinin yaşanabildiği, barınma ve ulaşım sorunlarının olmadığı ve yılın 12 ayında turizmin yapılabildiği bir kent haline getirmektir. Tüm gayretlerimiz bu yöndedir” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Turizm Haftası etkinliklerinde dereceye giren öğrencilere hediyeler takdim edilirken, tören halk oyunları gösterisi ile son buldu. (ERDAL AYDIN)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler