Takip Et

SON DAKİKA

Buharkent'teservis şoförleri bilgilendirildi

14 Kasım 2017, Salı 17:36

     


Kuyucak İlçe Jandarma Komutanlığı trafik timleri, Buharkentt'te 40 okul servis şoförünü yeni yönetmelik hakkında bilgilendirdi. Servis şoförleri, 15 gün sonra denetime tabi tutulacak.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 25 Ekim'de tarihinde yürürlüğe giren Okul Servis Araçları Yönetmeliği, Buharkentli öğrenci servis şoförlerine anlatıldı. Buharkent Kaymakamlığı bahçesinde uygulamalı olarak yapılan bilgilendirmeye, 40 servis şoförü katıldı.

 

Kontrol sırasında sürücülere yeni değişen okul servis yönetmeliği ile ilgili bilgilendirme yapıldı. 3 Eylül  2018 tarhinde tamamen resmiyet kazanacak karar için, 1 yıl içerisinde eksiklerin tamamen giderilmesi gerektiği ifade edildi. Şoförlere yapılan uygulamalı anlatımda, şu konular üzerinde duruldu:

"Okul servis araçlarında araç takip servisi bulundurulacak ve kayıtlar en az 30 gün muhafaza edilecektir. Araçlarda yazın serin, kışın sıcak ortam sağlayacak sistemler bulundurulacak. Servis araçlarında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca standartları belirlenen her koltukta oturmaya duyarlı sensörlü sistemler bulundurulacak.Tüm koltukları görecek şekilde araçların imal, tadil ve montajı hakkında yönetmelik ekinde belirtilen standartlara uygun iç ve dış kamera ile en az 30 gün süreli kayıt yapabilen kayıt cihazı bulundurulacak. Okul servis araçlarının camlarının üzerinde renkli film tabakaları yapıştırılması yasaktır ve araçların iç mekanına gösteren beyaz cam dışında cam kullanılamaz."

 

Yapılan bilgilendirmenin sonunda şoförlerden, 15 gün içerisinde eksikleri giderilmesi istenirken, belirtilen süre sonunda denetimlerin başlatılacağı hatırlatıldı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler