Takip Et

SON DAKİKA

Aydın 'mutlu' değil

14 Kasım 2017, Salı 13:01

     


Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) son yayınladığı verilere göre Türkiye'de mutluluk düzeyi en yüksek il Sinop olurken, Aydın ise yüzde yüzde 53,46 mutluluk düzeyiyle 68. sırada yer alıyor. Uzmanlara göre eğitim seviyesi mutlulukta önemli rol oynuyor.

 

TÜİK verilerine göre en mutlu il Sinop olurken en mutsuz il ise Tunceli oldu. Aydın ise yüzde 53,46 mutluluk düzeyiyle 68.sırada yer aldı. Uzman Psikolog İhsan Yeğenoğlu mutsuzluğun en önemli sebebinin belirsizlik olduğunu söyleyerek, “Mutluluğun ya da mutsuzluğun pek çok sebebi olabilir. Ama bireysel bağlamda baktığımızda belirsizlik karşısında takındığımız tavırlar en önemli açıklama yollarından birisi olabilir” dedi.

Aydın’ın sıralamaya göre mutsuz bir il olduğunu belirten Yeğenoğlu, “Günümüzde yoğun bir belirsizlik söz konusu. Ekonomik yapı, siyasi yapı, eğitim sistemindeki belirsizlikler karşısında, bizim anlama ve bilme ihtiyacımızın da yeterinde karşılanmadığını düşünüyorum. Sadece Aydın açısından değil tüm Türkiye’yi ilgilendiren bir belirsizlik söz konusudur” diye konuştu.

Yeğenoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Ancak eğitim seviyesi de bu anlama ve bilme ihtiyacını çok besleyen bir şey. Aydın iline baktığımız zamanda eğitim seviyesinin ve bu eğitime verilen önemin çok yüksek olduğunu görüyoruz. Doğal olarak da belirsizlikler karşısında Aydın halkı sanki bu ihtiyaçları karşılanmadığı için daha yoğun bir mutsuzluk yaşantısının içerisine girmiş olabilirler. Bunun yanında ekonomik sıkıntılarda bunun nedenlerinden biri olabilir. Aynı zamanda sağlık konusunda yaşadığımız sıkıntılarda mutsuzluğa neden oluyor. Aydın bölgesinde hastalıkların, kanser vakaların giderek artıyor olması da bu noktada etkili olabilir. Ama bunların hepsinin kökeninde belirsizlikler karşısında takındığımız tavırlar daha temel etken olarak düşünülebilir.” (ÖZGE SÖNMEZ)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler