Takip Et

SON DAKİKA

Aydın’da çocuk izleme merkezi kuruluyor

14 Kasım 2016, Pazartesi 17:28

     


Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın planlamasına, Aydın’a kurulması düşünülen Çocuk İzleme Merkezi’nin de dahil edildiğini, merkezin Aydın Devlet Hastanesi içinde yer alacağını açıkladı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın Barosu Başkanı Av. Gökhan Bozkurt ve yeni seçilen yönetim kurulu, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak’a nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyaret sırasında, en önemli gündem maddelerinden biri çocukların cinsel istismarı oldu.

Vali Koçak, göreve başladığı dönemde de gündeme gelen Çocuk İzleme Merkezi konusunda önemli gelişmelerin yaşandığını belirtti. Cinsel istismara uğrayan çocuklarla ilgili tüm işlemlerin yapılacağı merkezle ilgili bilgi veren Koçak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çocuk İzleme Merkezi'nin kuruluşu ile ilgili çalışmaları yaptık. Hastanelerimizin içinde yeteri kadar yer olmadığı için yer açma durumumuz var. Aydın Devlet Hastanesi karşısında yer alan Adnan Menderes Üniversitesi’ne (ADÜ) ait yüksekokul, kampüse taşınacak. Biz de hastane içindeki bazı bölümleri oraya taşıyacağız. Devlet Hastanesi içinde bir yer ayırıp Çocuk İzleme Merkezi’ni oraya kuracağız. Şu anda personel eğitimimiz devam ediyor. Bakanlığın planlamasında Aydın bulunmuyordu. Onu Bakanlık planlaması içine dahil ettirdik.”

Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak’a hassasiyeti için teşekkür eden Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, “Çocuk İzleme Merkezi konusunu Sayın valimizle daha önce de görüşmüştük. Konuya ilgi ve alakasından dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum. İlk kez Valimize hoş geldin ziyaretinde konu gündeme gelmişti. 'Yapılacak' denilmişti ve şimdi yapılıyor” dedi. (NACİ ERİŞ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler