Takip Et

SON DAKİKA

Söke Sulama Birliği işçileri haklarını arıyor

14 Haziran 2019, Cuma 17:45

     


Söke Ovası Sulama Birliği'nde işçiler haklarını aramak üzere harekete geçti. Birlik Müdürü Ömer Yıldız'ın, işçilerin sendika üyeliklerine engel olmaya çalıştığı iddia edildi.

Enerji-İş Sendikası’nın, yıllardır işçinin emeğini sömürdüğü gerekçesiyle Söke Ovası Sulama Birliği’nde işçilerin haklarını aramak için harekete geçtiğini belirtildi.

BİRLİK MÜDÜRÜ SENDİKALAŞMAYA ENGEL OLUYOR

Enerji İş Sendikası Aydın İl Temsilcisi İlker Çelikkol, çalışanların tercihlerini Enerji İş Sendikası’ndan yana kullandıklarını belirterek, “İşçiler hak aramada birlikte hareket etmek ve organizasyon sağlamak adına sendikalaşma yolunda adım atmaları üzerine birlik müdürü Ömer Yıldız, saltanatının zarar göreceğini anlaması üzerine harekete geçtiğini ve işçilerin sendika üyeliklerine mani olmaya başladı. Sendikamızın yetkili olabilmesi için sağlaması gereken üye işçi çoğunluğunda bir üye eksik kalmıştık. Bir yılı bulan mücadelemizde birlik müdürünün tehditleri sebebiyle çoğunluğu sağlayamamış, yetki alamamıştık. Yeni sulama sezonu için geçici işçilerin tekrar istihdam edilmesi üzerine çalışan işçi sayısındaki değişiklik ve geçici işçi statüsündeki dostlarımızın desteğiyle çoğunluğu sağlamış ve yetkiyi kazanmıştık. Geçici işçilerin verdikleri destek üzerine işçiler üzerindeki tehditleri ve mobbingi boşa çıkan birlik müdürü Ömer Yıldız iyiden iyiye zorbalaşarak zalim tutumunu somutlaştırmaya başladı” dedi.

"MÜZAKERENİN SONUÇSUZ KALMASI İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPMIŞTI"

Çelikkol, “Kazandığımız yetki üzerine Söke Ovası Sulama Birliği toplantı salonunda toplu iş sözleşmesi müzakerelerimizi yürütmek için toplandığımız masada Sulama Birliğinin asli yetkilisi birlik başkanı olmasına rağmen adeta toprak ağası, çiftlik ağası gibi baba malının varisiymişçesine toplantının mahiyetinden uzak tavırlar sergilemiş, hakaretlerle dolu bağırıp çağırmalar ortaya koymuştu. Müzakerenin sonuçsuz kalması için elinden geleni yapmıştı. Nihayetinde sözleşmenin bağıtlanması Yüksek Hakem Kuruluna bırakıldı” ifadelerini kullandı.

 

“OTUZA YAKIN İŞÇİ ARKADAŞIMIZIN EKMEĞİ İLE OYNAMIŞTIR”

“Tüm bu yaşananların ardından tehditlerinin iş görmediğini anlayan birlik müdürü Ömer Yıldız, işçileri sendikadan ayrılmaya zorlamaya, ayrılmayanları da işten çıkarmaya başlamıştır” diyerek sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

“Enerji İşçileri Sendikası Genel Başkanlığı olarak Ömer Yıldız’ın bu zorbalığının karşılığını bulması adına Türk Ceza Yasasının 118. Maddesinde düzenlenen Sendikal Hakların Kullanılmasının Engellenmesi kapsamında hakkında suç duyurusunda bulunduk. Bunun üzerine üyelerimize yönelik baskılarını daha da katı hale getiren birlik müdürü otuza yakın işçi arkadaşımızın ekmeği ile oynamıştır. İşçi dostlarımızın haklarından, çalışma koşullarından bahis açıldığında sulama mevsimi önemli,tarımsal üretim aksamamalı gibi geçiştirici bir üslupla konuşan müdür, sulama mevsimi başında üyelerimizi işten çıkararak iki yüzlü olduğunu, sulama mevsimiyle ilgili bir derdinin olmadığını ortaya koymuştur.

“SAHA PERSONELİ İŞÇİLER ASGARİ ÜCRETE MAHKUM EDİLDİ”

İş akitleri haksız feshedilen üyelerinin bir kısmı hizmet alımı ihalesiyle şirket üzerinden istihdam edilmeye başlandığı bilgisini aldıklarını dile getiren İlker Çelikkol, “Birlik müdürü aklınca uyanıklık yaparak üye dostlarımızın Yüksek Hakem Kurulundan çıkacak olan toplu iş sözleşmesinden yararlanmalarının önüne geçmeye çalışmaktadır. Birlik müdürü kapalı kapılar ardında kendi ücret ve sosyal haklarını al gülüm ver gülüm ile keyfince belirlemekte, sahada her türlü şartta emek mücadelesi veren saha personeli işçileri asgari ücrete mahkum etmektedir. Devlet Su İşlerince atanan Söke Ovası Sulama Birliği Başkanı Ahmet Engin TURAN’da tecrübesizliğini, birlik müdürü Ömer Yıldız’a çanak tutarak örtmeye çalışmaktadır. Bu haksızlığa ortak olmaktan hiçbir çekince ve kaygı taşımaksızın işçi kıyımına, sendikal hakların engellenmesi suçuna iştirak etmektedir. Üye işçilerimizin haklarını, emeklerini, geçim mücadelelerini haddini bilmez bir sözde müdürün heva ve heveslerine, ihtiraslarına yem yapmayacak, her türlü hukuki mücadele ile iş hayatındaki bu kıyımın hesabını soracağız. İhtirasları ve kibrinin mahkumu olacak olan Söke Ovası Sulama Birliği müdürü Ömer Yıldız da kendisine bu imkanları tanıyan, küstah ve ukala tavırlarına göz yuman, işçinin emeğini peşkeş çeken, zorbalıklara, tehditlere ve mobbinge çanak tutan Birlik Başkanı Ahmet Turan Engin de hukuk önünde hesap verecektir. Sürecin sonuna kadar takipçisi olacak, işçi dostlarımızla omuz omuza vererek bu kıyımın bedelini ödeteceğiz." (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler