Takip Et

SON DAKİKA

Koçarlı'da sel ürünleri aldı götürdü

14 Haziran 2017, Çarşamba 18:30

     


Salı günü meydana gelen dolu yağışı Karpuzlu ve mahallerindeki tarlalarda büyük zarara yol açtı. Felaket, Güdüşlü, Tekeli ve Bağcılar mahallelerindeki çiftçileri zor duruma düşürdü. Karpuz, üzüm ve pamuk tarlarındaki ürünlerin tamamına yakının zarar gördüğünü belirten çiftçiler, 3-4 milyon liralık zararla karşı karşıya olduklarını söyledi. Çiftçiler kötü durumda olduklarını ve zararlarının karşılanması için yetkililerden yardım beklediklerini belirtti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

“VERİM ALABİLECEĞİMİZ HİÇ BİR ŞEY KALMADI”

Yeniköy Muhtarı, pamuk üreticisi Yalçın Altındiş, sadece kendisinin yüz bin Türk Lirası zararda olduğunu, diğer çiftçilerin durumunun da farklı olmadığını söyledi. Altındiş, “yaklaşık 200 dönümlük tarlamın 120 dönümünde pamuk yetiştiriyorum. Tekeli Ovası'ndaki 60 dönüme ektiğim pamuk, doluya dönüşen yağış nedeniyle yok olmuş durumda. Böyle bir yağışı uzun yıllardan beri görmemiştik. Şu an gördüğümüz manzara o kadar kötü ki nasıl bir çözüm bulur yetkililer merakla beklemekteyiz. Acımız büyük. Gerçekten çok üzüntülüyüz. Pamuk yetiştirmek çok zor ve çok maliyetli. Önceki yıllarla karşılaştırdığımızda 60 dönümlük araziden 30 ton pamuk elde ediyoruz. Bu da bizim için Yüz Bin Türk Lirası zarar demek. Benim gibi diğer çiftçiler de aynı şekilde zarar gördü ve yaklaşık bin dönümlük arazide şu an hiçbir şey yetiştiremeyecek duruma geldik. Tekrar pamuk ekme imkanımız da mümkün değil. Tarlaya attığımız gübreler ve emeklerimizden sonra pamuk kozak bağlama dönemine gelmişti. Bizim için çok zor bir durum oldu; ama biz devletimize güveniyoruz. İnşallah onlar bize destek çıkacaklardır. Umarım onların düşünceleri Ziraat Bankası’na olan borçlarımızı ertelemekle kalmaz; çünkü biz zaten herhangi bir felaket olmadan da bu borcu erteleyebiliyoruz. Biz devletten gerçek anlamda yardım bekliyoruz. Devletimize güveniyoruz. Bizim mağduriyetimizi anlıyorlardır ve bize destek olacaklardır. Karşılaştığımız felaket bir doğal afet. Bunun sonucunda afet bölgesi ilan edilerek bizlere yardımda bulunmalarını bekliyoruz. Ne pamuk, ne yaprak ne de karpuz kaldı. Artık buradan verim alabileceğimiz hiç bir şey kalmadı.” dedi.

“NE EKERSEK EKELİM BİZİM ZARARIMIZI KARŞILAMAZ”

Bağcılar Mahallesi'nde yaşayan çiftçi Levent Saykıoğlu da yıllardır böyle bir şey yaşamadıklarını dile getirdi. Saykıoğlu, “En son 2010 yılında böyle bir şey yaşadık. Dolu nedeniyle tüm emeklerimiz boşa gitti. Devletten yapılması gerekenin yapılmasını ve yardım etmesini bekliyoruz. Yüz dönüm arazimiz afetten zarar gördü. Karpuz ve pamuklarımız zarar gördü. 200 Bin Türk Lirası zararım var şu anda. Bundan sonra bu zararı da düzeltecek imkanımız yok çünkü vakit çok geç. Ne ekersek ekelim bizim zararımızı karşılamaz. Biz devletten çiftçinin zararının karşılanmasını bekliyoruz. Koçarlı’nın, Tekeli’nin, Güdüşlü’nün afet bölgesi ilan edilmesini istiyoruz.” dedi. (HAKAN AKIN/ALPER ŞENDERE) 

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler