Takip Et

SON DAKİKA

Görme engellilere kolaylık sağlayacak proje, ödülle döndü

14 Mayıs 2017, Pazar 12:04

     


Efeler Murat-Hale Küçükoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri sosyoloji dalında hazırladıkları proje ile TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Türkiye Finali'nde üçüncü oldu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Bu yıl 48'incisi düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'na Türkiye çapında başvuran 13 bin 900 proje arasından toplam 221 proje Ankara’da yapılan Türkiye finallerinde yarıştı. Sosyoloji dalında 19 projenin yarıştığı finalde Murat-Hale Küçükoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Alanı öğrencilerinin hazırladığı “Görme Engellilerde Kendi Kıyafetini Seçme ve Giyinme Becerisine Katkı Verme” isimli proje Türkiye üçüncülüğü derecesini elde etti.

Murat-Hale Küçükoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Ece Abak ve Merve Azra Yılmaz’ın öğretmenleri Hüsnü Demirtaş’ın danışmanlığında hazırladıkları proje ile görme engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak, sosyal hayatla bağlantılarını güçlendirmek ve özgüven duygusunu kazanmaları amaçlandığı belirtildi. Proje sayesinde görme engelliler sabah kalktıklarında başkalarından yardım almadan kıyafetlerini seçebileceğini söyleyen proje koordinatörleri, kıyafetlere kabartma alfabe (Braille Alfabesi) ile yazılmış etiketler eklendiğini söyledi. Öğrencilerin hazırladıkları kabartma yazılı etiketlerin Aydın Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şube Başkanı Bayram Özen tarafından denenerek başarısı kanıtlandı. (ÖZGE SÖNMEZ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler