Takip Et

SON DAKİKA

İstiklal Marşı'nın 97. yılında M. Akif Ersoy Söke'de anıldı

14 Mart 2018, Çarşamba 11:06

     


Söke'de İstiklal Marşı’nın kabulünün 97. yılı nedeniyle tören gerçekleştirildi. İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma töreninde duygular bir kez daha kabardı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ)

Söke'de Doğa Koleji Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törene Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu, Garnizon Komutan Vekili Per. Alb. Hasan İhsan Kızgınçelik, Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Yapıcı, Emniyet Müdürü Yalçın Şipal, Jandarma Komutanı Yzb. Gökhan Kurgan, daire müdürleri, okul müdürleri, AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Anma töreninde Söke Atatürk Ortaokulu öğrencilerinin programı dinleyicileri duygulandırırken büyük beğeni topladı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Atatürk Ortaokulu Müdürü Hüseyin Sezer, günün anlam ve önemi ile ilgili yaptığı konuşmada Mehmet Akif Ersoy'u ve İstiklal Marşımızın doğuşunu anlattı.

Atatürk Ortaokulu öğrencilerinden Duru Yapıcı İstiklal Marşını şiir olarak okurken, bir grup öğrenci bayraklarla yaptıkları görseller şiire anlam kattı.

ORATORYO DUYGULANDIRDI

Atatürk Ortaokulu öğretmenlerinden Bilge Şerif Yapıcı’nın sunumu ile Mehmet Akif’in İstiklal Marşını yazması konusu öğrenciler tarafından canlandırılarak o günler hatırlatıldı. Öğrencilerin ’Bir Kurtuluş Destanı İstiklal Marşı’ oratoryosu izleyicilerden büyük alkış aldı.

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma etkinliği kapsamında lise, ilk ve orta dereceli okullar arasında açılan resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu, Garnizon Komutanı Per. Alb. Hasan İhsan Kızgınçelik, Belediye Başkanı Süleyman Toyran ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Yapıcı tarafından verildi. (NECATİ MALDAR)







 
Son Eklenen Haberler