Takip Et

SON DAKİKA

Efor Çelik Kapı, sektörün lokomotifi

13 Ağustos 2017, Pazar 17:13

     


Türkiye’nin en eski çelik kapı firmalarından olan ve sektöründe ilk üçte yer alan Efor Çelik Kapı, sektörün lokomotifi olmayı sürdürüyor. Efor Çelik Kapı Türkiye Operasyon Müdürü Mustafa Kaçar, “Masif üzerinde de Türkiye’de çelik kapıda masif çalışan, ahşap çalışan grup yok. O da zaten müşterilerin gözünde bizi bir kalem daha öne çıkarmış oluyor” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Efor Çelik Kapı Türkiye Operasyon Müdürü Mustafa Kaçar, firmanın Türkiye’nin en eski çelik kapı üreticilerinden olduğunu söyledi. Firmanın, serbest bölgede üretim yapan, KDV muafiyeti olan bir firma olduğunu kaydeden Kaçar, aynı zamanda Apex Metal’in sahibi olduklarını dile getirdi.

Efor Çelik Kapı’nın sektörde ilk üç firma arasında yer aldığı bilgisini veren Kaçar, “Parakendeye yönelik pek çalışmıyoruz. Genellikle toptan, müteahhit bazlı çalışıyoruz. Şantiye bazlı çalışıyoruz. Efor Çelik Kapı, Türkiye’deki çelik kapı firmaları arasında lokomotif” ifadelerini kullandı.

MASİF VE AHŞABI TERCİH EDİYORLAR

Çelik kapı modellerini günümüze uyarlamak için çalıştıklarını anlatan Kaçar, şunları söyledi:

“Çünkü eski tip çelik kapılar, rağbet görmüyor artık. Herkes evinin içindeki sisteme uygun çelik kapı istiyor. İç mimarlarla çalışıyor. ARGE’yi oldukça geliştirdik. İnsanlar artık standart bir çelik kapıdan ziyade, güvenliğinden ziyade görselliğine de dikkat etmeye başladılar. İçerideki iç kapılara uyumlu olsun, binaya uyumlu olsun. İç mimarların üzerinde çalıştığı bütün modelleri kopyalama yapmadan, diğer firmaların yaptığı gibi kopyalayıp onlar üzerinde çalışalım diye bir düşüncemiz yok.”

Kendi ürünlerini ürettiklerini bildiren Kaçar, çoğunlukla masif ve ahşabı tercih ettiklerini ifade etti. Kaçar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çelik kapı firmaları içinde pvc çalışan, mebran çalışan var, cam çalışan var. Biz de masif ve ahşap grubunda faaliyet gösteriyoruz. Bizim bilgi, birikim alanımız, uzmanlık alanımız masif ve ahşap. Masif üzerinde de Türkiye’de çelik kapıda masif çalışan, ahşap çalışan grup yok. O da zaten müşterilerin gözünde bizi bir kalem daha öne çıkarmış oluyor.”

EL DEĞMEDEN ÜRETİLİYOR

Fabrikalarının Kayseri’de bulunduğunu söyleyen Kaçar, yılda 60 bin adet kapı ürettiklerini dile getirdi. Apex Metal olarak yurt dışına üretim yaptıkları fabrikalarının da olduğunu aktaran Kaçar, “Rolform hattımız var. Orada el değmeden üretiliyor ürün. El değmeden paketleniyor. Yıkama hattımızda da aynı şekilde. 60 bin adet kapıyı da ülke genelinde yetiştiremediğimiz yerler dahi oluyor.

İzmir, İstanbul, Ankara, Antalya, Aydın, Denizli, Eskişehir, Kahramanmaraş, Gaziantep’te oldukça güçlü olduklarını belirten Kaçar, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“60 bin adeti yetiştiremediğimizde inşallah kapasiteyi biraz daha artıracağız. Yurt dışında yüzde yüzünü Apex Metal olarak çalışıyor. İki fabrikamız var. Türkiye’de serbest bölgedeki tek çelik kapı fabrikasıyız. Orası yüzde yüzünü yurt dışına veriyor. Arap ülkeleri çoğunlukta. Arap ülkelerine bir hayli ihracatımız mevcut. Efor Çelik Kapı olarak yurt içinde de oldukça iddialı ve güçlü bir şekilde yolumuza devam ediyoruz.” (KIVANÇ UĞUR)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler