Takip Et

/>

SON DAKİKA

Kuşadası’nda ibre Behçet Alp’e döndü

13 Mart 2024, Çarşamba 11:24

     


31 Mart Yerel seçimlerine az bir zaman kala Kuşadası halkına ‘Belediye Başkanı olarak kimi görmek istersiniz?’ diye sorduk. Kuşadası'nı, mevcut başkan Ömer Günel’den memnun olanlar kadar, değişim için Behçet Alp’i destekleyenlerin de olduğu kıyasıya bir seçim bekliyor.

Kuşadası'nda CHP’ye olan kızgınlığından dolayı sandığa gitmeyecek olan vatandaşların sayısı artarken, ilçede belediye başkanlığı için ibre İYİ Parti’nin adayı Behçet Alp’e dönmeye başladı.

“VERİLEN VAATLER YAPILMADI”

Kendisine verilen vaatlerin yerine getirilmediği için CHP Kuşadası Belediye Başkan Adayı Ömer Günel’e oy vermeyeceğini, değişim istediği için İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Behçet Alp’i destekleyeceğini ifade eden İhsan Örgülü, “2016 yılında üniversiteden mezun olduktan sonra doğup büyüdüğüm Kuşadası kendine geldim. İletişim fakültesi mezunuyum, iki ay kadar Kuşadası Belediyesi Basın Birimi’nde staj yaptım. Ömer Günel’i Ömer Günel yapan gerçekten basın ekibiydi. Staj yaptığım dönemde bana bazı sözler ve vaatler verildi. Bu vaadi verenler arasında Kuşadası Belediye Başkan yardımcıları Oğuzhan Turan ve Sefa bey vardı. Ben staj dönemi bittikten sonra bu başkan yardımcılarının odasına gittiğimde ‘Bana bazı vaatleriniz vardı’ diye hatırlattığımda yapabilecek hiçbir şey olmadıklarını söylediler. Bu şekilde vaat verip sözlerinde durmadıkları için kesinlikle oyumu CHP’ye vermeyeceğim. Zaten Kuşadası’nın çehresine baktığımızda Kuşadası’nda yaşayan vatandaşlara ve gelecek turistlere yapılan herhangi bir yatırım olduğunu görmüyorum. Turizm işiyle uğraşanlara da herhangi bir yardımda asla bulunulmuyor. Başkan adaylarının bütün vaatleri inşaat yapmak, yeşil alanları katletmek. Bunlar bana gerçekten çok komik geliyor.

Kuşadası’nda İYİ Parti’nin adayı Behçet Alp’in kazanacağını düşünüyorum ama onunda meclis üyesi adaylar beğenmiyorum" ifadelerini kullandı.

Diğer vatandaşların cevapları ise şu şekilde;

“KİŞİ İÇİN, DEĞİL PARTİ İÇİN CHP’YE OY VERECEĞİZ”

İlknur Sağlam, “Daha önceki seçimlerde kişi bazlı bakıyorduk ancak son dönemlerde sadece partiye oy veriyoruz, doğuma büyüme CHP’li olduğumuz için kişi için, değil parti için CHP’ye oy vereceğiz”

 

“KESİNLİKLE CHP’YE OY VERMEYECEKTİM”

Özgür, “Ben bugüne kadar bütün oylarımı Cumhuriyet Halk Partisi’ne verdim ama ikametim burada olmuş olsaydı kesinlikle CHP’ye vermeyecektim. Çünkü beş başlı bir parti oyumu da onlara vermezdim güven vermiyor”

 

“DEM PARTİ’NİN ADAYI KİMSE ONA VERECEĞİM”

“Ben Kürdüm, DEM partiliyim, DEM Parti’nin adayı kimse ona vereceğim”

 

“HİÇBİR PARTİYİ DESTEKLEMİYORUM”

Lağmi, “Bu seçimlerde hiçbir partiyi desteklemiyorum çünkü zaten ekonomi berbat durumda A’ dan Zy’e. Kuşadası’nda özellikle kışın inşaat yapılması gereken yerlerde herhangi bir faaliyet yapılmadı tam turistlerin geleceği yaz aylarında inşaat faaliyetleri yapılmaya başlandı bunlar yanlış işler”

 

“Kuşadası’nda bu seçimde Behçet’i destekleyeceğiz”

 

“KİMSEYE GÜVENİM YOK”

Sezin Atmaca, “Bu seçimlerde hiç kimseyi desteklemeyeceğim çünkü hiç kimseye güvenim yok”

 

Çetin Güldiyar “Kuşadası’nda bu seçimi Ömer Günel alır “

 

Mehmet Emin Çakır, “Ömer Günel’i destekliyorum”

 

“Biz CHPliyiz onun için CHP’li adayları destekliyoruz”

 

“Bu seçimlerde Behçet Alp’i daha şanslı görüyorum”

 

Hasan Özgün, “Kuşadası’nda Ömer Güner’i destekliyorum”

 

“Kuşadası’nda değişiklik olmasını Behçet Alp’in seçilmesini isterim”

 

“BURADA YAŞAYAN İNSANLARI GÖRMEZDEN GELEMEZSİN”

Erkan Bostancı, “Kuşadası Belediye başkan seçiminde Behçet Alp daha önde görüyorum ve onu destekliyorum. Kuşadası’nda kesinlikle bir yapılaşma sorunu var yapılaşma ile beraber altyapı ve su sorunu mevcut. Gelecek olan belediye başkan adayının yapılaşmayı, betonlaşmayı engellemesi gerekiyor. Kuşadası turizm kenti olmaktan çıktı, zaten şehir içerisinde tarihi eser olarak zayıf konumdayız. Belirli sayıda tarihi eserlerimiz var, gelen misafirlerimiz için gelecek Kuşadası’na. Doğayı katletmişsin, tarih yok, kültürel etkinlik yok neyle ayakta durabiliriz. Kuşadası halkının zaten %60’ı dolaylı olarak turizmden faydalanıyor. Kuşadası için bir mastır plan yapılması lazım. Şimdiki mevcut belediye başkanı Kuşadası’nı Barcelona yapacağını düşünüyor. Barcelona’nın nüfusu 2 buçuk milyon acaba Kuşadası’nın nüfusu da mı 2 buçuk milyon olacak, bunları görerek bilerek söylemek lazım. Acaba hiç hayatında Barcelona‘ya gitmiş mi, görmüş mü, hiçbir liman şehrini gezmiş mi? Ben liman şehirlerini gezmiş biri olarak söylüyorum aramızda dağlar kadar fark var. Tabii ki bizim limanımızda daha avantajlı ama şu anki hizmet kesinlikle çok kötü. Mevcut belediye başkanına yapması gereken işleri yaptığı için teşekkür ederim ama bu sadece emlak vergisi almak, su parası almakla olmuyor. Yazın her hanede sorunu var Kuşadası’nın nüfusu yazın milyonları buluyor. Sen bu sorunun benim sorunum değil Büyükşehir Belediyesinin sorunu deyip atamazsın, burada yaşayan insanları görmezden gelemezsin” dedi.

 

“Kuşadası Belediye Başkan Adayımız belli, biz Mustafa Gökçe’yi destekliyoruz, oyumuzu ona vereceğiz”

 

“BEHÇET ALP’İ DESTEKLİYORUZ”

Ali Tülü “Kuşadası’nda seçimlerde İYİ Partinin Belediye Başkan Adayı Behçet Alp’i destekliyoruz. Seçilirse Behçet beyden daha iyi bir hizmet, temiz bir çevre istiyoruz. Çünkü Kuşadası’nda bazı yerlerde temizlik sıfır, altyapılarımız bozuk onların düzeltilmesini istiyoruz ve tek yön yol sorununa çözüm istiyoruz” dedi.

 

“ÖMER GÜNEL’İ DESTEKLİYORUZ”

“Biz Kuşadası’na yerleşeli bir sene oldu, şu anki mevcut belediyenin çalışmalarından memnunuz, bu seçimde Ömer Günel’i destekliyoruz”

 

“Kuşadası Belediye başkan Adayları içerisinden Behçet Alp’i destekliyoruz”

 

“MECBUREN OYUMUZU CHP’YE VERECEĞİZ”

“Mecburen oyumuzu CHP’ye vereceğiz, istekle değil. Çalışmalarını beğenmiyorum ama öteki partilere oy vermediğim için mecburen CHP’ye vereceğim”

 

“ÖMER GÜNEL’İ ŞANSLI GÖRÜYORUM AMA ÖMER GÜNEL’İ DESTEKLEMİYORUM”

Ali Akgün, “Kuşadası Belediye Başkanı seçimlerinde Ömer Günel’i şanslı görüyorum. Ben de parti üyesiyim ama Ömer Günel’i desteklemiyorum. Ben hiç birisine oy vermeyeceğim ne Özlem Çerçioğlu‘na ne de Ömer Günel’e oy kullanmayacağım. Çünkü bize halkın insanı lazım halka inen adam lazım, bunlar hal insanı değil. Ben bundan önceki iki seçimde Ömer Günel için gezen birisiyim ama Ömer Günel yanına gittiğimde beni tanımadı. Bana kibirli insan değil, halkla ilişkisi olan insan lazım. Biz Tayyip Erdoğan’ı niye eleştiriyoruz kibirli olduğu için, sen de aynı bu şekilde davranarak bölücülük yapıyorsun” ifadelerini kullandı.

 

“Kuşadası Belediye Başkanı olarak Ömer Günel’i destekliyorum” (ERDAL AYDIN) 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler