Takip Et

SON DAKİKA

"Söke, Aydın BŞB ile çağ atlıyor"

13 Mart 2018, Salı 14:08

     


Aydın Büyükşehir Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin 4 yıllık süreçte Söke’de hayata geçirdiği belli başlı hizmetler hakkında açıklama yaptı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ)

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun talimatıyla Söke’ye 4 yıllık süreçte 70 milyon liralık yatırım kazandırıldığını söyleyen Akkentli, “Söke, Aydın Büyükşehir Belediyesi ile çağ atlıyor” dedi.

 

“MAHALLELERİN SU SIKINTILARI TARİHE KARIŞTI”

 

Söke’de merkezdeki abone parsel bağlantılarının tamamlandıklarını ve Tuzburgazı Mahallesi’ndeki pınarların toplanarak 4 kilometre mesafedeki içme suyu deposuna getirdiklerini söyleyen Akkentli, “Karakaya-Köprüalan hattında da çok ciddi su sıkıntısı vardı. Özlem Çerçioğlu’nun talimatlarıyla Kisir’de atıl haldeki depodan yaklaşık 28-30 kilometre mesafelik bir içme suyu hattı çekilerek Karakaya-Köprüalan hattının içme suyu sorunu tarihe karıştı. Çavdar Mahallesi’nde de yaklaşık 3.5 kilometre ormanın içerisinden içme suyu hattı çekilerek mahallemizin su sıkıntısını çözdük” dedi.

 

“KALCIKLILARIN SU ÖZLEMİ SONA ERDİ”

 

Kaygılı-Demirçay-Çavdar hattında da atıl haldeki su deposunu, 15 kilometrelik içme suyu hattı döşenmesinin ardından aktif hale getirdiklerini söyleyen Akkentli, “Kalcık Mahallesi’nde bu güne kadar hiçbir şekilde içme suyu hattı yoktu. Bağarası’ndaki Kalcık Mahallesi’ne de Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’nun talimatıyla içme suyu hattı getirildi. Oradaki vatandaşlarımızın bu sorunu da ortadan kalkmasıyla Kalcıklı vatandaşlarımızın su özlemi sona erdi. Kalcık’ta çok ciddi bir hayvancılık yapılıyor. Hayvancılık yapan vatandaşların çoğu, hayvanların bakımını bu bölge yapıyorlardı ve eskiden tankerlerle su getiriyorlardı. Bu sorun da artık tarihe karışmış oldu. Bu hizmetimizde orada hayvancılığın desteklenmesi anlamında da ciddi bir olanaktır” diye konuştu.

 

“SÖKE BOYNAK İÇME SUYU’NA KAVUŞUYOR”

 

Merkez dışı mahallelerde paket içme suyu arıtma tesisleri yaptıklarını söyleyen Akkentli, “Avşar, Yeniköy, Kisir, Akçakaya Mahallesi’nde paket içme suyu arıtma tesislerimiz aktif olarak hizmet veriyor. Dış mahallelerimizdeki içme suyu depolarımızın da periyodik bakımlarını yapıyoruz. Yine en önemli projelerden olmak üzere Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak göreve geldiğimizde, Başkanımız Özlem Çerçioğlu, Boynak Suyu’nun acilen Söke şebekesine kazandırılması noktasında çalışma başlatılması talebinde bulundu fakat burası İller Bankası ile beraber götürülen bir projeydi. Başkanımız bunun takibini hiçbir zaman bırakmadı ve birebir müdahalelerde bulundu. Başkanımız müteahhit firmanın yaşadığı ekonomik zorluklar sonucunda bu ihalenin tekrar yapılmasını uygun gördü. Biz Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak da sürekli kontrollerimizi yaptık ve nihayet sona gelindi. Özlem Başkanımızın destekleriyle Boynak İçme Suyu önümüzdeki günlerde Söke şebekesine verilecek” dedi.

 

“DEMİRÇAY-AVCILAR ARASINDA SIFIRDAN ÜRETİCİ YOLU AÇILDI”

 

Söke’de merkez dışı ve merkez içinde de çok ciddi yol çalışmaları yaptıklarını söyleyen Akkentli, “Öncelikle Bağarası, Akçakaya, Kisir, Güzeltepe ve Güneyyaka’ya giden güzergahta asfalt satih kaplamaları yaptık. Daha sonra Tuzburgazı- Doğanbey, Söke-Yamaç, Söke-Ağaçlı-Davutlar hattında da aynı çalışmaları hayata geçirdik. Söke-Ağaçlı-Davutlar hattında sadece asfalt satih kaplama değil yolun tabanının güçlendirilmesi çalışmaları da yaptık. Orada sürekli çökmeler meydana geliyordu. Bu sorunu da çözmüş olduk. Yine Özlem Başkanımızın milletvekili olduğu dönemde Demirçay-Avcılar arasındaki zeytincilik üretici yolu için civardaki üreticilerimizin iktidardan talebi vardı. Üzerinden yıllar geçmesine rağmen iktidarın açmadığı bu üretici yolunu açmak kendisine nasip oldu. Bağarası ve Söke’de yaşayan tüm zeytin üreticilerinin ağaçları o bölgede bulunuyor. Bu yolun açılmasından en çok üreticiler kazançlı çıktı. Vatandaş burada yol olmadığı için fabrikacı, bu üreticilerimizden zeytini örneğin normalde 10 liraysa 6 liradan alıyordu. Yol yapılınca üreticilerimizin ürettiği ürünler de değerlendirilmiş oldu. O bölgede 6 kilometrelik sıfırdan yol açıp tabanını güçlendirerek üreticilerimizin hizmetine sunduk” diye konuştu.

 

“MAHALLELERİMİZDEKİ BOZUK YOLLAR YENİLENDİ”

 

Akçakaya-Kızılkarlar güzergahından Helvacılar’a giden başka bir zeytinlik yolu olduğunu belirten Akkentli, “Burada da yol bozuk durumdaydı ve üreticiler zeytin hasat sezonunda çok büyük sorun yaşıyorlardı. Bunun yanında Çavdar’dan Sarıkemer’e kadar ulaşan yolu da yaptık. Bu yolun bazı bölgelerinde asfalt satih kaplama, bazı bölgelerindeyse yazın çok sıcak olduğu için olası kazaların önüne geçmek için viraj dönüşlerini parke taşı yaptık. Diğer bölgelerde de asfalt satih kaplamalar tamamlanarak vatandaşımızın hizmetine sunuldu. O bölgemiz maden kamyonlarının sürekli kullandığı sıkıntılı bir bölgeydi. O yolun güçlendirilmesini de tamamlayarak yolu olası tahribatlardan kurtarmış olduk. Beldeden mahalleye dönüşen Sarıkemer’deki üç ana caddemizin de asfalt çalışmaları tamamlandı. Yine Burunköy, Özbaş, Çalıköy, Nalbantlar’da parke taşı çalışmaları yaparken Pamukçular-Nalbantlar arasında da asfalt satih kaplamalar tamamlandı. Eski Özbaşı yolu diye tabir ettiğimiz yol da çiftçilerimizin yoğunlukla kullandığı bir yoldu. O yol da çok bozuktu. O yolun da tamamen asfaltlamasını yaptık” dedi.

 

“BAĞARASI’NDA ALT YAPI SORUNU TARİHE KARIŞIYOR”

 

Bağarası Mahallesi’nde kanalizasyon alt yapı çalışmalarının da başlatıldığını belirten Akkentli, “Özlem Başkanımız seçim döneminde Bağarası’na geldiğinde belediyenin ışıklarını söndürmeyeceğini söylemişti. İlk ASKİ binası da merkez dışı mahallelerden Bağarası’nda hizmete açıldı. Alt yapı hizmeti, Bağarası’nda bugüne kadar görev alan bütün belde belediye başkanlarının seçim propagandasında olan ama bir türlü yapılamayan bir projeydi. Özlem Başkanımız, alt yapı çalışmalarını 2019’a kadar başlatacağının sözünü vermişti. Şu anda çalışmalar başladı ve çok hızlı devam ediyor. Bağarası’nda kanalizasyon al yapısı da bittikten sonra aynı zamanda da Sarıçay’ın kenarında kamulaştırması yapılan yerde de arıtma tesisi yapılacak. Yine parke ve asfalt satih çalışmaları da alt yapı çalışmalarının ardından komple yapılacak.

 

“SARIKEMER VE GÜLLÜBAHÇE’DE DE KANALİZASYON HAYATA GEÇECEK”

 

Sarıkemer Mahallesi’nde de Özlem Çerçioğlu’nun alt yapı yapılması noktasında talimatı olduğunu hatırlatan Akkentli, “Aynı şekilde Güllübahçe’nin kanalizasyon ve içme suyu ihalesi de 6 Kasım’da yapıldı. Son süreçten sonra bir takım incelemeler söz konusu. Orada da çalışmalar en kısa zamanda başlayacak ama alt yapı çalışması için arıtma tesisi yapılması gerekiyor. Güllübahçe Belediyesi zamanında arıtma tesisinin yeri belirlenmiş. Bu belirlenen yere arıtma tesisi yapmayı planlıyoruz. Aşılması gereken bazı prosedürler var. Söke Belediyesi mevcut yer kendisinde olduğu için izin vermiyor. Oradaki prosedürleri aşıp arıtma tesisinin yerini Emlak İstimlak Dairesi’nde onaylattığımızda da Güllübahçe’de de çalışmalar başlayacak.

 

“SÖKELİLER HİZMETLERİMİZDEN MEMNUN”

 

Aydın Büyükşehir Belediye Hizmet Ağı’nın (AYBA) Özlem Çerçioğlu’nun hayata geçirdiği Türkiye’deki örnek sosyal belediyecilik projelerinden olduğunu söyleyen Akkentli, “Halihazırda Söke merkez ve mahallelerinde üçüncü taramaları gerçekleştirdik. Gıda, kömür ve sıcak yemek yardımlarımız devam ediyor. Her gün ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla konuşup taleplerini en kısa zamanda yerine getirmeye çalışıyoruz. AYBA’ya karşı vatandaşlarımızın gayet ciddi bir sevgi ve saygısı var. Sonuç olarak Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu Söke’de 4 yıllık süreçte 70 milyon liralık yatırım ayırmıştır. Sökeliler de Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden gelen bu yatırımları görüyorlar. Bu hizmetlere karşı memnuniyetler de bütün anketlere yansıyor. Söke merkezin alt yapı anlamında yani Türk Telekom, AYDEM ve ASKİ, Super Online gibi alt yapı çalışmaları biten tüm yollarda asfaltlama yapıyoruz” diye konuştu.

 

“SERÇİN VE LATMOS’U DÜNYA’YA TANITACAĞIZ”

 

Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak Söke’ye bağlı Serçin Mahallesi’nde ekoturizm başlattıklarını söyleyen Akkentli, “Özlem Çerçioğlu, hayata geçirdiği Serçin Ekoturizm Merkezi Projesi ile Serçin’in sadece Türkiye’ye değil Dünya’ya tanıtılması söz konusu. Bunun yanında Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak Latmos’ta da önemli bir çalışmamız hayata geçecek. Önümüzdeki günlerde de Özlem Başkanımız projeyle ilgili açıklama yapacak. Serçin Ekoturizm Merkezi, yerli ve yabancı turistlerin uğrak yerlerden biri oldu. Yine yaptığımız Kuş Gözlem Merkezi’nde vatandaşlarımız yabani hayvanları ve kuşları da gözlemliyorlar” dedi. (AYHAN YILDIZ)







 
Son Eklenen Haberler