Takip Et

SON DAKİKA

Esnafın aşure bereketi

12 Ekim 2016, Çarşamba 17:00

     


İslam aleminde Hicri Yılbaşı ve Muharrem ayı sevinci yaşanıyor. 12 günlük Muharrem orucunun ardından Kerbela şehitlerinin ruhları için düzenlenen 'aşure günü' ile ilgili hazırlıkları tamamlandı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Muharrem ayı ile birlikte aşurelik malzemeler de tezgahlara indi. Siyah üzüm, fındık içi, ceviz içi, çekirdeksiz üzüm, kayısı, nohut, badem ve çeşitli bakliyatlardan oluşan malzemeler, tezgahlarda büyük bir ilgi görüyor. Esnaf; satıştan ve ilgiden çok memnun kalırken vatandaşlar, aşurelik malzeme fiyatlarının geçen yıllara göre biraz daha arttığını söyledi.

İÇİNDE EN AZ 12 MALZEME OLMALI

Büşra Kuruyemiş Satış Müdürü Erdem Aydoğdu, vatandaşın Muharrem ayına özel bir ilgi gösterdiğini söyledi. Aşureye en az 12 malzeme katıldığını söyleyen Aydoğdu, “Anadolu'nun farklı bölgelerinde değişik yöntemlerle yapılan, ancak temelinde buğday ve bakliyatın bulunduğu aşure için özel hazırlanan ürünlerimizi satışa çıkardık. Vatandaşlar alışverişine başladı. Bu ayın sonuna kadar yoğunluk sürer. Sarı üzüm, ceviz, fındık, fıstık, nohut, fasulye, kayısı ve pirinç gibi birçok ürün, yine en çok tercih edilenler arasında yer aldı” dedi. (MEHMET AKİF SÜTÇÜ)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler