Takip Et

SON DAKİKA

Kaymakam, müze müdürünü hastanelik etti

12 Temmuz 2017, Çarşamba 16:58

     


Karacasu Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı, Afrodisias Müzesi Müdürü Tenzile Uysal'ın girişimleriyle 800 bin TL ödenek çıkartılan Karacasu Kurtarma Kazısı'nı, 6 ay süreli çalıştırılacak olan 49 personelden 4’ü arkeolog, biri arkeoloji öğrencisi ve biri de engelli istihdamından alınacak olan 6 personelin Gaziantep’ten alınması iddiasıyla durdurdu. Afrodisias müzesine giden Kaymakam Büyüknalçacı ile Müze Müdürü Tenzile Uysal'ın tartıştığı, yaşanan olayın ardından psikolojisi bozulan Uysal'ın sinir kriz geçirerek hastaneye kaldırıldığı ve 10 gün rapor aldığı öğrenildi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

İddiaya göre, Müze Müdürü Tenzile Uysal, Dandalaz barajında yapılacak olan ve başkanlığını yaptığı Karacasu Kurtarma Kazısı için DSİ’ye sunduğu proje karşılığında 800 bin TL ödenek çıkarttı. Ekim ayına kadar tamamlanması gereken kazı, 6 ay süreli çalıştırılacak olan 49 personelden 4’ü arkeolog, biri arkeoloji öğrencisi ve biri de engelli istihdamından alınacak olan 6 personelin Gaziantep’ten alınması iddiasıyla Kaymakam Güher Sinem Büyüknalçacı tarafından durduruldu. Müdürün hastanelik olduğu olay, Kaymakam Büyüknalçacı'nın müzeyi denetlemeye gitmesiyle başladı. İddiaya göre, Büyüknalçacı, müzeye gittiğinde 3 gün önce Gaziantep’ten gelerek şoför kadrosunda işe başlayan engelli çalışan ile arkeologları müzede görünce sinirlendi. Alınacak personelin Karacasu’da ikamet edenlerden olacağını belirten Kaymakam, tutanak tutup, 6 personelin işine son verdi. Engelli Ali Kılıçkıran’ı da jandarma zoru ile müzeden dışarı çıkarttı. Kaymakam Büyüknalçacı, daha sonra Müze Müdürü Tenzile Uysal'ın odasına gidip içerisinde izmarit bulunan kül tablosunu görerek, kapalı ortamda sigara içtiği gerekçesiyle tutanak tuttu.

 

BASKIN GİBİ DENETLEME

Yaşanan olayın üzerinden iki gün geçtikten sonra saat: 22.00 sıralarında ikinci kez müzeye giden Kaymakam Büyüknalçacı, iki gün önce işine son verilen Ali Kılıçkıran’ı gördü. Müdür Uysal ile Kaymakam Büyüknalçacı bunun üzerine tartıştı. Kaymakamın müzeden ayrılmasının ardından Tenzile Uysal, sinir krizi geçirdi ve ambulansla hastaneye kaldırıldı. Uysal'ın 10 gün rapor aldığı öğrenildi.

 

"KAYMAKAM IRKÇILIK YAPIYOR"

Gaziantep’ten engelli istihdamında çalışmak için geldiği müzeden Kaymakam tarafından jandarma zoru ile kapı dışarı edildiğini öne süren evli ve üç çocuk babası Ali Kılıçkıran, memleketine dönecek parası olmadığı için 3 gün boyunca pansiyonda kaldığını söyledi. Yaşanan olaylara çok üzüldüğünü belirten Kılıçkıran, Kaymakam Büyüknalçacı'yı ırkçılık yapmakla suçladı. Kılıçkıran, “Bir kaymakamın engelli vatandaşa sahip çıkacağı yerde yaka paça dışarı attırması ne kadar doğru? Ben mülteci, soyguncu ya da aranan suçlu biri değilim. Suriyelilere yapılmayan burada bana yapıldı. Kaldı ki engelli bir vatandaşım. Altı aydır işsiz geziyorum. İş bulamadım. Bakmakla yükümlü oldum üç çocuğum var. Yoksa onca yolu ailemi bırakıp niye geleyim? Herkes istediği yerde yaşayıp çalışabilir. İnternette Afrodisias müzesinde çalışacak personel aranıyor ilanını görünce müracaat ettim. İşkur’dan kaydımı yenileyip müzede çalışmak istediğimi söyledim. Daha 3 gün olmuştu geleli ama Kaymakamın bu ırkçı davranışıyla karşılaştım. Bu bana ve müze müdürüne yapılan büyük bir haksızlık. Sanki teröristmişim gibi davranıp jandarma zoru ile kapı dışarı etmesi çok zoruma gitti. Benim yüzünden müdüre hanım sinir krizi geçirip hastanelik oldu. Sadece insanlık etmişti. Kaymakamı kınıyorum” dedi. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler