Takip Et

/>

SON DAKİKA

Aydın’da Erzurum Tanıtım Günleri başladı

12 Ocak 2024, Cuma 17:30
Son güncelleme: 12 Ocak 2024, Cuma 18:13

     


Aydın’ın Efeler İlçesi’nde Aydın Erzurumlular Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen 2. Erzurum Kültür ve Gastronomi Festivali başladı. Festivalde yüzlerce yöresel ürün vatandaşların beğenisine sunuldu.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Ayter Alanı’nda 12-21 Ocak tarihleri arası açık olacak Erzurum Kültür ve Gastronomi Festivalinin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Aydın Vali Yardımcıları, İncirliova Kaymakamı Canan Hançer Baştürk, MHP Efeler Belediye Başkan Adayı Burak Pehlivan, AK Parti Efeler İlçe Başkanı Oğuz Kendirlioğlu, Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Başkanı Zakir Salmanoğlu, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Aydın’da yaşayan Erzurumlular başta olmak üzere binlerce vatandaş katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış töreninde, Aydın ve Erzurum yöresel halk oyunları ile renklendi. Daha sonra da açılış konuşmalarına geçildi. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Aydın Erzurumlular Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Etem Yeşilyurt, “Erzurum bir çok medeniyetin ve Cumhuriyetin temellerinin atıldığı şehirdir. Abdurrahman Gazi'nin, Nene Hatun'un, Kara Fatma'nın İbrahim Hakkı Hazretlerinin, Habip Babaların, Al Varlı Mehmet Efendi ve daha nice kahramanların, Erenlerin bağrından çıktığı, Dadaşlar Diyarıdır. Aydın Erzurumlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği olarak amacımız kültürümüzü genç nesillerimize aktarmak, Erzurum ile Aydın arasında bir köprü oluşturmaktır” dedi.

Erzurumlular Ege Federasyon Başkanı Zakir Salmanoğlu da, “Bu buluşmanın çok özel bir anlamı var. Erzurum kuruluşun şehri, Ege Bölgesi de kurtuluşun yaşandığı yer, kuruluştan kurtuluşa bizi bir araya getirdiler. Bunu sık sık yapmamız gerekiyor. Çünkü Erzurum Türkiye'nin çimentosu, Erzurum Cumhuriyetin kurulduğu yer. Erzurum Anadolu'nun kapısı, Erzurum tarihte çok ciddi şeyler yaşamış, tarihi Erzurum'a bir sorumluluk yüklemiş dolayısıyla biz Erzurumlulara. Biz bu sorumluluğumuzun bilincinde olarak doğduğumuz topraklarda Yaklaşık bin 500 kilometre uzaklarda doyduğumuz topraklardan birçok hemşire Derneği kurmuşuz yaklaşık 45 derneğimiz var, bu 45 derneğin oluşturduğu ve Türkiye'de ilk olan hemşeri derneklerinin federasyonlaştığı ilk federasyon biziz. Bu federasyon 2003 yılında kurulmuş ve federasyona da kuruluşundan bugüne kadar emeği geçen başta kurucu yönetim başkanımıza Dernek başkanlarımıza huzurlarınızı bir kez daha teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Erzurum’un yöresel yemeği olan Cağ Kebabı ve kadayıf dolması protokol edildikten sonra festivalin açılış kurdelası kesildi ve protokol üyelerine festival alanında açılan stantlar gezdirildi. (ERDAL AYDIN)

 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler