Takip Et

SON DAKİKA

ADÜ ve tvDEN arasında iş birliği protokolü

11 Ekim 2019, Cuma 15:59

     


Aydın’ın uydudan yayın yapan ilk ve tek televizyon kanalı olan tvDEN ile Aydın’ın eğitim ve bilim alanında kalkınmasında yön veren Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) iş birliği protokolü imzaladı. Protokol kapsamında ADÜ, haftanın belli gün ve saatlerinde ADÜDEN ismiyle kültür, sanat, sağlık, spor ve tarım gibi konuları ele alacak. Yayınlanacak olan programı, sunucudan rejiye kadar ADÜ'lü öğrenciler yönetecek.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi ile tvDEN arasında iş birliği protokolü imzaladı. Senato Salonu’nda Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir ile tvDEN Yönetim Kurulu Başkanı Emin Aydın arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında üniversite; tvDEN’de ADÜDEN ismiyle program yapacak. Pazartesi günü başlayacak olan projede üniversite eğitim, sağlık, spor ve bilim konularını dünyaya duyuracak. Projede iş kolunun tamamında üniversitenin akademik personeli ile öğrencileri yer alacak.

tvDEN İLETŞİM FAKÜLTESİ’NİN ATÖLYESİ OLACAK

Her program gününde bir öğretim üyesi konuk olacak ve katılacağı akademik alanlarla ilgili toplumu bilgilendirici paylaşımlarda bulunacak. Gerçekleşecek ortak yayında tüm programlarda sunuculuk başta olmak üzere kameraman, ışık, ses, reji, kj operatörü gibi birçok görevi üniversiteli öğrencileri yapacak.

“BİZ tvDEN’E GÜVENİYORUZ”

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Aydın’ın önemli basın kuruluşlarından olan tvDEN’le iş birliği protokolü imzalamaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Adnan Menderes Üniversitesi, bir iş birliği protokolü imzalamaktayız. İnanıyoruz ki taze kan çok daha etkili olacaktır. Biz tvDEN’e güveniyoruz. tvDEN de Adnan Menderes Üniversitesi’yle ortak bir proje içerisinde olmaktan son derece mutlu. Adnan Menderes Üniversite’mizin de bir televizyon kanalı söz konusudur. Ben bu protokole eşlik eden bize paydaşlık yapanlara çok teşekkür ediyorum, minnettarım. Çünkü bu üniversiteyle Aydın halkını bir bütünleştirecektir. Daha çok iletişim sağlama imkanı sağlayacaktır, üniversitemizde olan bitenlerle ilgili halkımız daha çabuk bilgilendirilecektir. Aydınımızla ilgili sorunlarımız masaya yatırılarak çözüm odaklı projeler oluşmasına imkan sağlayacaktır. Bu anlamda biz bunu çok önemsiyoruz” dedi.

“ŞEHRİN ÜRETİM POTANSİYELİYLE,

ADÜ’NÜN BİLGİSİ BİRLEŞECEK”

tvDEN Yönetim Kurulu Başkanı Emin Aydın, protokolle üniversiteyi Türkiye ve dünyanın tanıyacağını hem de öğrencilerin bu kapsamda yetişerek daha öğrenciyken sektörde söz sahibi olacaklarını kaydederek, “Denge Medya Grup olarak yaklaşık 20 yıldır Aydın’da yayıncılık yapıyoruz. Yaklaşık iki buçuk yıl önce tvDEN televizyonunu da bünyemize ekledik. tvDEN Aydın’da ilk uydu televizyon kanalı olma özelliğine sahip bir televizyon kanalı olmakla beraber Ege Bölgesi’nde, Ege Bölgesi’ni tamamını kucaklayarak yayın yapan tek televizyon kanalı. Bizim iki buçuk yıllık televizyonculuk sürecinde gözlemlediğimiz en önemli şey izleyicinin sorunlarının, problemlerini çözen, kendilerini ilgilendiren konulara ilginin daha yoğun olduğunu gördük. Bugün şehrimizde Adnan Menderes Üniversitesi gibi bir potansiyel var. Burada bir potansiyel var, bilgi var, bilim var. Şehrin üretim potansiyeliyle ADÜ’nün bilgi birikimini bir araya getirecek köprü olmayı hedefliyoruz” dedi.

Protokol töreninde, ADÜ İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Bilal Arık, ADÜ İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Mehmet Umut Tuncer, Denge Medya Grup Başkanı Mehmet Aydın ve tvDEN Hukuk Müşaviri Av. Tuğçe Eryalçın da hazır bulundu.

“KAYBEDENİ YOK, KAZANANI ÇOK BİR PROJE”

Protokolün ve uygulanacak projenin detaylarını tvDEN Ana Haber Bülteni'nde anlatan Emin Aydın, şunları söyledi:

“İletişim Fakültesi’nde eğitim gören öğrencilerin okudukları bölümle ilgili uygulama yapabilme olanağını sağlayacak bir proje olacak. ADÜ’nün akademisyenlerinin, doktorlarının halkla kaynaşmasını da sağlayacak. Yani bugün bir Ziraat Fakültesi profesörü Ege tarımını, bölge tarımını çok güçlendirecek. Ya da çiftçisinin çok önemli sorununu ortadan kaldıracak bir yaklaşımını gelip televizyonda anlatacak, bir tezini gelip burada paylaşacak. Bununla ilgili soruları cevaplayacak. ADÜ de Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki doktorlar, profesör doktorlar, ADÜ’nün çok kıymetli bir Tıp Fakültesi doktor kadrosu var. Kaybedeni yok, kazananı çok bir proje diye düşünüyorum.

“ÖĞRENCİLERİ İŞ HAYATINA DA HAZIRLAYACAĞIZ”

Üniversite, ADÜ TV diye bir televizyon kanalı kuruyorlar, internet üzerinden yayın yapacaklar. Onların yayınlarını belli zamanlarda biz de paylaşacağız. Onların yaptıkları içerikleri bizde bizim televizyonumuzdan dünyaya, uyduya veriyor olacağız. Dolayısıyla evlerinden insanların izlemesini sağlayacağız, çünkü internetten televizyon izleme olayı henüz çok yaygın olmadığı için önce biz duyuracağız. ADÜ TV’yle biz ortak olacağız. Çocuklar İletişim Fakültesi’ni bitiriyorlar, geliyorlar çalışmaya. İş hayatına, mesleğe, uygulamaya adapte olmaları çok zaman alıyor. Bu zaman içerisinde bir çocuğun birçok arkadaşın hevesi kırılıp gidiyor, ama böyle olunca uygulamanın içerisinde yani okurken aynı zamanda kendilerini işin içinde bulacaklar. Ve okuldan çıkınca direk istihdam edilebilir seviyede olacaklar, iş bilir seviyede olacaklar. Çocuğu İletişim Fakültesi’ni kazandı diye üzülmeyen aile yok neredeyse. Çünkü İletişim Fakültesi’nde okusun istemiyorlar, yani iletişimden mezun olanların ne iş yapacağını kestiremiyorlar. İşte gazetecilik, işte televizyon, sinema vesaire gibi bölümleri çok böyle işmiş gibi görmüyorlar. Ama aslında dünyayı iletişim yönetiyor, yani iletişim çok önemli bir araç, dünyayı yönetiyor.

DİĞER ÜNİVERSİTELERE ÇAĞRI

İşte Adnan Menderes Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde okuyan çocukların ailelerindeki bu kaygı, yani mezun olduktan sonra benim çocuğum ne yapacak kaygısı daha okula başladığı sıralarda ortadan kalkacak. Çünkü çocuklarını televizyon ekranlarından iş yaparken izliyor olacaklar. Kaybedeni yok, kazananı çok bir proje olacak. Diğer üniversitelerin benzer projelerine ortak olmak isteriz.” (GÖKHAN DÜZYOL)







 
Son Eklenen Haberler