Takip Et

SON DAKİKA

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürülüğü, engelsiz yaşam için çalışıyor

11 Mayıs 2017, Perşembe 17:51

     


Aydın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Hidayet Sayın Kültür Merkezi’nde 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi. Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Gönül Duralan, engelli vatandaşların engelsiz hareket edebilmesi için müdürlük olarak gerekli çalışmaları yaptıklarını belirtti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aile Sosyal Politikalar Aydın İl Müdürlüğü, Efeler'deki Hidayet Sayın Kültür Merkezi’nde, Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla etkinlik düzenledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program konuşmalarla devam etti. Aydın Vali Yardımcısı Abdullah Aslan, engelli bireylerin yeteneklerini keşfedip çalışma hayatında imkan sağlanması gerektiğini söyleyerek, “Bakanlığımız engelli bireyler için gerekli çalışmalar başlatmıştır. Engellilere acıyarak bakmak çok yanlış, onlar da bizler gibi insan. Onların da bizler gibi her alanda düşünme yetenekleri var. Yeter ki bu yeteneklerini keşfedip onlara imkan sağlayalım, biraz da pozitif ayrımcılık yapalım. Onlar, hayata bizim gibi bütün yönleri ile değil de 1-0 geride başlıyorlar. O açıklarını kapatmak lazım. Engellilik, engel olmaz, diye düşünüyorum” dedi.

 

ENGELLİ BİREYLER TOPLUMLA BÜTÜNLEŞMELİ

Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Gönül Duralan, Aydın’da engelli bireyler için yaptıkları çalışmalardan bahsederek sözlerine şöyle devam etti: “Bakanlığımızca engelli ve ailelerinin desteklenmesi için, bakımını üstlenen yakınına ayda 960 TL evde bakım ücreti ödenmektedir. İlimizde 9 bin 430 engelli yakını bu ücretten yararlanmaktadır.”

Engelli bireylerin toplumla bütünleşmesine olanak sağlayacak yeni uygulamalar geliştirildiğini belirten Durulan, engelli bireylerin bir apartman dairesinde ya da müstakil bir evde komşularıyla birlikte yaşamlarını sürdürebilecekleri Umut Evi hizmet modeli oluşturulduğunu kaydetti. Aydın’da 4 Umut Evi'nde 22 engelli bireyin hizmet aldığını söyleyen Durulan, “Umut Evlerimizin artırılmasını hedefliyoruz. Önceliğimiz, engellinin ev ortamında bakılması ve desteklenmesi... Mümkün olmaması durumunda ise bakımının resmi veya özel bakım merkezlerinde sağlanmasıdır. İlimizde, bakanlığımıza bağlı 2 resmi engelli merkezinde 99, ayrıca 6 özel bakım merkezinde 504 engelli bireyin bakımı sağlanmaktadır” diye konuştu.

 

ENGELLİ VATANDAŞLAR ENGELSİZ HAREKET EDEBİLMELİ

Engelli vatandaşların engelsiz hareket edebilmesi için her türlü bina ve açık alanlarda gerekli düzenlemelerin yapıldığını kaydeden Duralan, “Bu kapsamda erişebilirlik gereğince ilimizde oluşturulan komisyon tarafından resmi ve özel kuruluşlarda 150 denetim gerçekleştirilmiştir. Tüm kurumların erişilebilir hale getirilmesi için denetleme, değerlendirme ve rehberlik çalışmalarımız da devam etmektedir. Tüm destek ve bakım hizmetlerin sunumunda temel hedefimiz, engelli bireyin öncelikle bulunduğu ortamda bağımsız yaşayabildiği, her türlü olanağa ve hizmete en az herkes kadar ulaşabildiği bir ortam oluşturmaktır. Bu çerçevede il müdürlüğü olarak 7/24 Aydın halkımızın emrindeyiz” ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Müdürü Hulisi Armağan Yıldırım, bakanlığın çalışmalarını slayt gösterisiyle izleyenlere aktardı.

 

Konuşmaların ardından Atça Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan öğrenciler, hazırladıkları halk oyunları gösterisini sundu. (ÖZGE SÖNMEZ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...

 







 
Son Eklenen Haberler