Takip Et

SON DAKİKA

Efeler Belediyesi mezarlıklara el attı

11 Şubat 2016, Perşembe 15:20

     


Efeler Belediyesi, ilçenin en büyük mezarlıklarından olan ve pilot seçilen Kadıköy Mezarlığının güzel bir görüntüye kavuşturulması için çalışma başlattı. Müdürlük ekipleri, önce boş ve toprakları azalmış mezarları doldurdu, yolu yaptı. Ardından da çevre düzenlemesi kapsamında mezarlıklara gül dikti. Ayrıca Kadıköy Mezarlığı da dahil tüm mezarlıklarda (Kardeşköy, Dalama, Kırklar, Gödrenli, Alanlı, Karahayıt, Mesutlu, Gölhisar, Kozalaklı, Şevketiye, Kızılcaköy, Kuloğulları'nda Ovaeymir) toplam bin 800 fıstık çamı dikimi gerçekleştirildi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

“MEZARLIKLARIMIZA SAHİP ÇIKTIK”

İlçedeki tüm mezarlıklarda aynı çalışmaları gerçekleştireceklerini anlatan Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, ilçenin her türlü güzelliğe layık olduğunu belirterek, “Her zaman dedik ki; geçmişi olmayanın geleceği de olmaz. Mezarlıklarımız birçoğumuzun ortak kullanım alanıdır. Mezarlıklarda hepimizin bir geçmişi vardır. Atalarımızın yattığı mezarlıkların güzel ve bakımlı olmasını kim istemez? Hepimiz bu durumdan memnun kalırız. Bu düşünce ile mezarlıklarımıza sahip çıktık” dedi.

“GÖRSEL GÜZELLİKLER ORTAYA ÇIKACAKTIR”

Mezarlıkların istinat duvarları ile çevresel peyzaj düzenlemelerini de aynı çalışmalar kapsamında gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Özakcan, “ Mezarlıklarda gerçekleştirdiğimiz değişim ve dönüşüm çalışmalarından dolayı vatandaşlarımızdan çok olumlu tepkiler aldık. Mezarlıklarda her yıl düzenli olarak yaptığımız bakım ve onarımın yanında, yıllık yabani ot temizliğini de gerçekleştiriyoruz. Ayrıca bu çalışmalarla mezarlıklarımızdaki görsel güzellik daha fazla ortaya çıkmış olacaktır” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)







 
Son Eklenen Haberler