Takip Et

SON DAKİKA

Adı gibi tadı var

11 Şubat 2016, Perşembe 13:55

     


Burunköy Mahallesi’nde 35 yıl önce kurulan ekmek fırını, taş fırın ve tava ekmeğiyle mahallenin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Babası Mesut Şalcı’nın kurduğu fırının işletmecisi Bekir Şalcı, “Burunköy Mahallesi kendine özgü bir mahalledir. Biz de burada babamın 35 yıl önce kurduğu ekmek fırınında imal ettiğimiz taş fırın ve tava ekmeğinin tamamını burada yaşayan vatandaşlara satıyoruz. Dışarıya fazla ekmek veremiyoruz, çünkü günlük imal ettiğimiz bin 200 ekmeyin tamamı burada tüketiliyor. Burunköy ekmeğinin adı gibi tadı da çok farklıdır. Buradan geçenler mutlak bizim fırından ekmek almadan geçmezler. Bize özel olan ekmekler birkaç gün beklese de kolay kolay bayatlamaz. Bu da müşterilerin ekmeye olan ilgisini artırıyor. Ömrümüz yettiği sürece mahallemizin insanına ekmek üretimi yapmaya devam edeceğiz” dedi. (BURHAN CEYHAN)







 
Son Eklenen Haberler